До цих горіхів входять фосфор, калій, кальцій, залізо, магній, цинк, мідь і натрій.
Йдеться про фісташки. Згідно з Національною базою даних про поживні речовини міністерства сільського господарства США, до цих горіхів входять фосфор, калій, кальцій, залізо, магній, цинк, мідь і натрій. Вчені з'ясували, у чому полягає їхня користь для здоров'я.
Захищає від тромбів
Результати наукової роботи, опублікованої в науковому журналі The American Journal of Clinical Nutrition та проведеної групою вчених під керівництвом Сари Гебауер з Державного університету Пенсільванії (The Pennsylvania State University), показало, що регулярне вживання фісташок в рамках збалансованої дієти може знизити рівень ЛПНГ холестерину в організмі.
Горіхи також є потужним джерелом амінокислоти L-аргініну, яка здатна запобігти затвердінню артерій та утворенню тромбів, показує дослідження, представлене в науковому журналі Acta Biomedica та проведене групою італійських учених під керівництвом Джузеппе Ліппі з Лабораторії клінічної хімії та гематології Академ Parma). А це як мінімум те, що потрібно для довголіття.
Знижує запалення
Вітаміни у фісташках (наприклад, A та E) мають потенційно протизапальні властивості, а це означає, що включення горіхів у здоровий раціон допомагає зменшити запалення практично в будь-якій частині організму. На це вказує дослідження, опубліковане в Journal of Ethnopharmacology та проведене турецькими вченими з Університету Газі (Gazi Universitesi).
Боротьба з холестерином
Горіхи містять велику кількість "хорошого" холестерину, також відомого як холестерин ЛПВЩ. Цей корисний тип холестерину фактично знижує присутність небезпечного холестерину (холестерину ЛПНЩ) у крові.
Таким чином, за словами фахівців, горіхи зменшують ймовірність виникнення тромбів та атеросклерозу, які можуть серйозно зашкодити серцево-судинній системі.
До слова, фісташки використовують також як засіб боротьби з гіпертонією.