Деякі продукти здатні згущувати кров, тим самим підвищуючи ризик утворення у людини тромбів.
На це звернув увагу лікар-гематолог Дмитро Євсєєв.
Спеціаліст зазначає, що харчові звички індивіда безпосередньо впливають на його здоров’я.
Це в тому числі незбалансований раціон, де переважають вуглеводи і жирна їжа.
Погіршити стан здатне і зловживання алкоголем.
Останній стає причиною злипання тромбоцитів, хоча при деяких умовах міцні напої розріджують кров.
Такий ефект можливий, якщо добова норма алкоголю не була перевищена. Це приблизно 30 г горілки або 100 г вина.
Приводити до формування тромбів і підвищення рівня холестерину здатна і кава.
Обережність краще зберігати і з молочними продуктами, оскільки вони тягнуть за собою утворення фруктози в організмі, а вона підвищує в’язкість.
Євсєєв вказав на наявність прямого зв’язку між курінням і ризиком розвитку атеросклерозу.
Нікотин може звужувати судини, підвищуючи ймовірність зіткнутися з тромбозом.