Правильно підбираючи продукти на сніданок, можна успішно боротися з гіперглікемією. Про це запевняє дієтолог Ліза Янг.
Людям, для яких особливо важливо контролювати рівень цукру у крові або прагнути до його зниження, потрібно звернути увагу на рекомендацію дієтолога та експерта в галузі здорового харчування Лізи Янг щодо вибору продуктів на сніданок. Фахівець констатує, що їхнє правильне поєднання ефективно забезпечує захист від різких стрибків рівня цукру в крові і навіть допомагає знизити його.
"Поєднання багатих білком продуктів з корисними вуглеводами і великою кількістю клітковини - це сніданок, який допоможе вам знизити рівень цукру в крові", - говорить Янг.
Фахівець нагадала, що білок та клітковина є харчовими компонентами, чиє розщеплення та перетравлення триває тривалий час – це уповільнює всмоктування глюкози в кров, робить його поступовим. Їх поєднання вимагає від травлення ще тривалішої роботи і також дозволяє дуже довго відчувати ситість і не вдаватися до перекусів. Таким чином людина може уникнути різкого підвищення цукру в крові або навіть досягти його зниження.
Говорячи про білкові продукти, доречні для сніданку, дієтолог порадила використовувати яйця, не надто жирний сир, натуральний йогурт, трохи сиру, маложирне молоко, скибочки курятини, іншого нежирного м'яса. Ці продукти можна поєднувати з горіхами, ягодами, цільнозерновими пластівцями або хлібом, шматочками фруктів, грибами.