Цей кремовий десерт із солоною карамеллю стане найкращим частуванням, щоб вгамувати спрагу на солодке в будній день. У ньому ідеально збалансовані солодкі та солоні смаки.
Ці маленькі десерти дають відчуття простої магії, на яку здатен кожен. Вони мають багату текстуру: повітряний кремовий шар і густа карамель зверху, врівноважені щіпкою солі — це справжня солодка насолода для очей та шлунка.
Кремовий десерт із солоною карамеллю за цим рецептом вийде кращим, ніж у найближчій кондитерській.
Інгредієнти на чотири порції
Для карамелі
- Масло вершкове - 40 г
- Цукор - 125 г
- Вершки - 80 г
- Сіль - 3 г
Для крему
- Сир маскарпоне - 500 г
- Вершки - 250 г
- Пудра цукрова - 50 г
- Вафельні трубочки - 4 шт.
- Шоколад
Приготування
- Для карамелі цукор насипте в сотейник, поставте на маленький вогонь і грійте до утворення золотистої карамелі. Додайте вершкове масло і перемішайте. Влийте вершки і, мішаючи, варіть 1 хвилину. Потім злегка остудіть, всипте сіль і розмішайте. Дайте охолонути.
- Для крему збийте маскарпоне з вершками і цукровою пудрою. Шоколад натріть на середню терку.
- Розкладіть крем у порційні креманки, полийте карамеллю, вставте по одній вафельній трубочці на порцію і зверху посипте тертим шоколадом. Поставте в холодильник на 1 годину.