Зворушливий пасхальний хліб та десерти так багато значать для нас у ці святкові дні, адже це символ Царства Небесного та солодкості вічного райського життя.
А що унікального в цих стравах, крім того, що вони сімволізують? Звісно, їх довгоочікуваний смак, який з нами тільки один раз на рік!
Безумовно шоколадна сирна паска з вишнею — хіт великоднього столу. Пoєднaння ніжної консистенції сиру, соковитої вишні та какао у цьому десерті просто чарівне!
Сирна паска готується без випічки. Головне — вибрати жирний однорідний домашній сир без грудок. За рецептом десерт пропонується приготувати із додаванням вишень без кісточок у власному соку. Можна готувати паску із додаванням замороженої ягоди або сушеної. Заморожену ягоду потрібно розморозити і віджати зайвий сік, із консервованої вишні бажано віджати зайву вологу, сушену — замочити на 1-2 години.
Інгредієнти
- Сир кисломолочний 250 г
- Масло вершкове 60 г
- Цукор 100 г
- Яйце куряче, жовток 2 шт.
- Какао-порошок 6 ст. л.
- Сіль 1/5 ч. л.
- Шоколад 20 г
- Консервована вишня 70 г
1. Розітріть у мисці до однорідного стану яєчні жовтки із сіллю та цукром.
2. Додайте в миску розм’ягчене вершкове масло та поставте її на водяну баню. Постійно помішуйте суміш до повного розчинення цукру.
У жодному разі не доводіть суміш до кипіння.
3. Протріть сир через сито або пропустіть 2-3 рази через м’ясорубку.
Якщо вам здається, що сир недостатньо жирний, додайте трохи вершків.
Натріть шоколад та підготуйте порошок какао.
З’єднайте у зручному посуді сирну суміш та суміш із жовтками та вершковим маслом. Додайте какао та шоколад. Добре розмішайте. Можна скористатися комбайном або блендером.
4. Додайте в тісто вишню та знов перемішайте.
5. Підготуйте спеціальну форму для сирної паски, приблизно 10×10 см.
Простеліть всередині форму марлею, так, щоб марля звисала з країв перевернутої форми.
Утрамбуйте сирну масу в форму. Трамбуйте щільно.
Прикрийте перевернуту форму марлею. Поставте у тому ж положенні у глибоку тарілку та відправте на 6-12 годин у холодильник.
Можна придавити форму зверху чимось важким, але не обов’язково.
Готову вишневу паску обережно вийміть із форми, поставте на пласку тарілку, прикрашену цукатами або в’яленою вишнею.
Готуйте до свята сирну паску з горіхами та родзинками.
Солодкого Великодня! Хай щастить!