Деякі люди мають протипоказання для вживання зелені через алергічні реакції чи харчову непеносимість.
Петрушка, цибуля, шпинат, крес-салат та інша зелень містить вітаміни групи А, В, К, аскорбінову кислоту, та харчові волокна цих продуктів, що уповільнюють всмоктування рідин, холестерину, вуглеводів. Проте є група осіб, яким краще не вживати цих рослин.
Зелень протипоказана людям, які мають алергічні реакції. Крім того, шкідливо їсти зелені листові продукти за наявності непереносимості.
Також шкідливо їсти зелень, якщо є хвороби або хронічні порушення в роботі органів травлення: гастрит, виразка, панкреатит.
З обережністю вживати зелень потрібно і вагітним. Біоактивні речовини, що містяться в ній, можуть спровокувати непотрібну підвищену збудливість плода.