Класичний італійський молодий сир моцарела готується з буйволячого або коров'ячого молока, а також із їхніх сумішей. Оригінальний продукт походить з регіонів Італії: таких як Кампанія, Апулія та Базиліката.
В інших регіонах Італії та в багатьох країнах світу цей еластичний сир виготовляється з коров'ячого молока, жирність якого близько 50 або 45 відсотків, пише Апостроф.
Приготувати моцарелу можна і в домашніх умовах, але зазделегідь бажано дізнатися про деякі тонкощі цього процесу та підібрати найкращий рецепт. theLime якраз має такий у запасі - знадобиться мінімум компонентів та зовсім трохи вашого часу.
Важливі рекомендації:
- Молоко має бути перевірене, незбиране. Найоптимальніший варіант - фермерське.
- Каструлю бажано використосувати емальовану. Категорично не можна брати алюмінієву.
- Без оцту моцарела не вийде. Його варто додавати його маленькими порціями, а не весь одразу.
Інгредієнти на дві порції: 1 л молока; 125 г натурального йогурту; 1,5 ч. л. солі (можна більше); 1 ст. л. оцтової есенції (25%).
Приготування: спочатку нагріаємо молоко із сіллю, але не доводимо до кипіння. Після цього додаємо до цих компонентів йогурт, перемішуємо, додаємо оцет. Ще раз добре все вимішуємо та прибираємо з плити. Далі друшляк застеляємо чистою марлею, згорнутою приблизно в 4 шари, виливаємо молоко (сироватку не виливати), добре відтискаємо сир від сироватки.
Наступний етап: формуємо кульку і кладемо в сироватку, накриваємо рушником і даємо час постояти і охолонути. Сир у сироватці переміщуємо на 24 години в холодильник. Після того, як вказаний час минув, зливаємо сироватку. Зберігаємо в закритій пластиковій ємності. Смачного!