Запустити процеси відновлення печінки після надмірного навантаження від алкогольної інтоксикації допоможуть лактобактерії, які найближчим часом входитимуть до нових гепатопротекторів.
Максимальне навантаження зі всіх органів після вживання алкоголю відчуває печінка.
Якщо такі стани повторюються часто, то печінка втрачає здатність переробляти та розщеплювати жири. Накопичення в печінці жирових відкладень призводить до цирозу.
Лікарі звертають увагу, що слід бути обережними з алкогольними напоями. І потрібно допомагати печінці відновлюватись після надмірного навантаження.
Як з’ясували китайські вчені з Цзилінського університету, лактобактерії мають властивість допомагати регенерації важливого органу травної системи.
Лактобактерії – це анаеробні бактерії, які здійснюють розщеплення лактози та вуглеводів у молочнокислу кислоту. Їхній максимальний вміст відзначається в кефірі, йогуртах, тані, аерані, сирі, сметані та інших кисломолочних продуктах.
У ході проведених на мишах експериментів, що тривали 8 тижнів, вчені з’ясували, що вживання добавок з лактобактеріями призвело до меншого накопичення жиру в печінці, ніж у групі, де не застосовували добавок.
Таким чином, лактобактерії не тільки відновлюють кишкову мікрофлору, але й допомагають печінці відновитися після ушкоджень, які виникли після вживання алкоголю. Введення найпоширенішого штаму лактобактерій, Lactobacillus rhamnosus, сприяло відновленню мікрофлори кишківника, зменшувало накопичення жиру та знижувало ступінь запалення у печінці.
Китайські вчені впевнені, що їхнє відкриття наблизить створення нових гепатопротекторів, що допомагають відновити печінку.