Малинове варення шкідливе для людини через велику кількість цукру в продукті.
"Людина може відчути поліпшення самопочуття на тлі ГРВІ, але при цьому малинове варення здатне погіршити стан мікробіома кишківника, де почнуть себе проявляти переважно кандидозні фактори.
Тобто збільшиться кількість бактерій у вигляді грибів, які дуже люблять солодке.
Збільшиться патогенна флора, буде не на користь здоров'ю та імунітету", - пояснила Корольова.
Лікар також звернула увагу на те, що варення є продуктом із високим вмістом вуглеводів.
Дієтолог закликала не вживати його людям, які страждають на цукровий діабет і ожиріння.
Корольова порадила їсти малину без цукру в сезон, тому що в цьому випадку ягоди будуть насичені великим обсягом поживних речовин.