Британський фармацевт Дебора Лі привела вагомі аргументи на користь додавання шпинату і капусти в щоденне меню, щоб повернути назад процес старіння мозку.
Як аргументи вона наводить результати дослідження, опублікованого в журналі Neurology, яке показало потужний вплив листових зелених овочів на збереження когнітивних функцій, пишуть Факти.ICTV.
Відзначається, що під час цієї наукової роботи вчені спостерігали 960 учасників віком від 58 до 99 років протягом 4,7 років.
Вчені виявили, що типи листових овочів, які найбільш тісно пов’язані з затримкою зниження когнітивних функцій, це шпинат, капуста, листова капуста і салат.
Потужний вплив цих зелених продуктів зводиться до вмісту в них потужних антиоксидантів, які допомагають зменшити запалення нервової системи.
Вживання однієї порції зелених листових овочів на день – це простий і недорогий спосіб забезпечити хороше здоров’я мозку, впевнена фармацевт.