Суперечки щодо впливу пива на організм ведуться давно. Багато споживачів упевнені, що пара келихів пінного не зашкодить здоров’ю і навіть піде на користь.
Свою думку щодо цього висловив у Telegram-каналі хірург-уролог, андролог, онкоуролог, кандидат медичних наук Марк Гадзіян, розповівши про низку особливостей напою.
Фахівець зазначив, що жодний інший напій не здатний так швидко виводити з організму сполуки алюмінію як пиво.
Також пиво, як сечогінний напій, вимиває з організму величезну кількість мікроелементів, створюючи їх дефіцит.
Натомість у складі пива є кобальт – вкрай небезпечний для серця.
“Він призводить до порушення серцевої діяльності, причому у будь-якому віці”, – наголосив Марк Гадзіян.
Є думка, що вміст кремнію в ячмені та хмелі допомагає зберігати щільність кісток, еластичність суглобів і навіть позитивно впливає на мозок.
“Але ми ж не жуємо хмільні шишки та ячмінні зерна у сирому вигляді, а вживаємо їх після бродіння”, – відповів лікар, додавши, що зловживання пінним “підвищує ризик отримати старече недоумство значно раніше”.
Уролог також нагадав, що хмелі у великій кількості містяться фітогормони. Вони, потрапляючи в організм, пригнічують вироблення тестостерону – чоловічого статевого гормону.
Варто пам’ятати, що у більшості хмільної продукції, яка сьогодні широко представлена в магазинах, містяться хімічні підсолоджувачі, консерванти, стабілізатори, барвники та ароматизатори.