Медики рекомендують чоловікам із генетичною схильністю до раку передміхурової залози з обережністю вживати молоко, навіть у помірній кількості.
Експерти з Університету здоров’я Лома Лінда, Каліфорнія, з’ясували, що вживання молочних продуктів підвищує ризик виникнення у чоловіків раку простати. Більше того, ризик сильно зростає, якщо пацієнт має генетичну схильність до онкологічних захворювань, пише Гламур.
Під час дослідження вчені досліджували харчові звички 28 тисяч американців. Як виявилося, ті, хто випивав 430 грамів молока на добу, мали ризик розвитку раку простати більше на 25 відсотків, ніж ті, хто вживав лише 20 грамів на тиждень.
Як припустив провідний автор дослідження Гері Фрейзер, це може бути пов’язане з тим, що молоко містить статеві гормони. Так, приблизно 75 відсотків всього молока люди одержують від вагітних корів.