Невгамовне споживання цукру в молодому віці формує неправильні харчові звички та забирає до 15 років активного життя.
Раціон, у якому містяться продукти з надмірною кількістю солі та цукру, завдає здоров'ю непоправної шкоди. Особливо таке харчування є згубним для дітей.
Експерт уточнив, що неконтрольоване споживання цукру забирає до 15 років життя, веде до виникнення різноманітних захворювань.
За словами дієтолога, у звичних нам сирах і продукції з білого м'яса птиці міститься велика кількість цукру чи солі, безліч інших ненатуральних речовин – ароматизаторів, барвників. Їхня очевидна шкода не доведена, але й користь для харчування дуже сумнівна, каже фахівець.
Дитячий сніданок, який складається з сирів і солодких йогуртів, а потім переходить в обід з нагетсів чи сендвічів, прищеплює маленьким сластенам збочені смакові звички, які залишаються з ними на все життя, вважає дієтолог.
Після звичного рівня цукру будь-яка нормальна з точки зору кількості цукру та солі їжа здається прісною та несмачною.
"Виключіть на тиждень цукор взагалі, а потім спробуйте чай з половиною чайної ложки цукру.
Він вам здасться нудотним.
Це відбувається тому, що за тиждень ваші смакові відчуття нормалізувалися, і далі можна легко обходитися без додавання цукру", - пропонує експерт у галузі харчування.