Ми звикли підігрівати готові страви, не замислюючись про те, наскільки високі температури відіб’ються на поживних властивостях продуктів, що входять до їх складу.
Але, виявляється, далеко не всі продукти можна нагрівати повторно після їхнього приготування — це може призвести до вкрай негативних наслідків.
Існує ряд продуктів, які в жодному разі не можна нагрівати і є в такому вигляді.
Це стосується деяких випадків, якщо продукти зберігалися неправильно. Тоді розігрівання їх може призвести до гастриту, отруєння та ботулізму, вважає фахівець.
Буряк та селера
Таким чином повторна термічна обробка буряків, шпинату та селери не тільки руйнує цінні вітаміни, а й призводить до вироблення токсинів, які можуть спричинити отруєння. Справа в тому, що при розігріванні нітрати, що містяться в них, виявляють свої канцерогенні властивості.
Яйця та гриби
Білок, що міститься в грибах, відварених яйцях або омлеті під час підігріву руйнується і може викликати нетравлення в шлунку.
Картопля та рис
«Картопля, рис. Ці популярні гарніри при розігріванні можуть спричинити розвиток ботулізму та інших бактеріальних захворювань. Такий ризик пов’язаний із розкладанням крохмалю в картоплі та розмноженням суперечок бактерій у рисі», — повідомила лікар.
Страви з картоплею та рисом, а також макаронні вироби краще зберігати та вживати у холодному вигляді.
Курка
Також не варто повторно нагрівати страви з куркою, адже при цьому сповільнюється травлення і це призводить до гастриту.