Бувши повторно розігрітим, цей продукт стає не тільки марним, але і здатним завдати істотної шкоди здоров'ю.
Читай, щоб дізнатись детальніше.
Так, медики наполегливо рекомендують не розігрівати повторно страви з яєць.
Річ у тім, що при повторній термообробці яйця втрачають корисні мікроелементи, а замість них у блюді утворюються токсини та канцерогени – речовини, що провокують розвиток ракових клітин в організмі.
Крім яєць, експерти радять утриматися від розігріву таких продуктів, як:
М'ясо. Як відомо, м'ясо – білковий продукт.
При повторному розігріванні білки, що легко засвоюються, руйнуються, що робить м'ясо марною і важкою для травлення їжею.
Картопля. За словами вчених, повторне розігрівання картоплі веде до втрати його поживних властивостей.
Буряк. Повторна термообробка вареного буряка позбавляє цей овоч вітамінів та цінних мікроелементів.
Гриби, як м'ясо, білковий продукт. Їхнє повторне розігрівання може стати причиною проблем із травленням.