Ми ділимося порадами для різних видів тіста
Бажаєте щось спекти, однак постійно зіштовхуєтесь з проблемою прилипання тіста до рік і столу? Мета розповідає, що робити у такій ситуації.
Дотримуйтеся рецепту
Деякі господині звикли готувати, додаючи інгредієнти "на око". Однак варто під час роботи з тістом строго дотримуватися тих пропорцій, які вказані в рецепті. Інакше - тісто прилипатиме до рук і качалки.
Охолоджуйте заготовку в холодильнику
Присипте тісто борошном, загорніть в харчову плівку і поставте в холодильник на 15-20 хвилин. Тоді ви зможете користуватися охолодженим тістом легко.
Використовуйте борошно
Якщо у вас листкове, дріжджове або здобне тісто, то цей лайфхак ідеальний. Ви зможете уникнути прилипання тіста, якщо сильно посипте робочу поверхню борошном, а також присипите нею качалку.
Використовуйте олію
Також на качалку та стіл можна нанести тонкий шар олії. Можете змастити нею і руки. Рекомендуємо використовувати рафіновану рослинну олію.
Використовуйте воду
Потрібно інколи змочувати руки у воді. Цей метод спрацює, якщо у вас сирний або картопляний напівфабрикат. Наприклад, коли ви готуєте сирники, булочки, зрази і т. д.