Яку хімію варто мати напохваті, коли почнуться польові роботи?
1) Розчин марганцю та мідного купоросу — ефективний засіб боротьби з грибковими хворобами на плодових і ягідних культурах.
2) Ранньовесняне підживлення малини, суниці, смородини й аґрусу розчином того ж марганцю з борною кислотою допомагає значно збільшити врожай, особливо якщо у вас піщані ґрунти.
3) Сіль допомагає боротися зі шкідниками та хворобами. Обприскуйте міцним соляним розчином яблуні та груші до розпускання бруньок — і ви запобіжите розвитку грибкових захворювань.
4) Харчову соду застосовують на виноградниках під час дозрівання ягід. Помічено, що це збільшує їхню цукристість і зменшує ураження сірою гниллю.
5) Кальцинована сода допомагає у разі, якщо помітите масове пожовтіння та несвоєчасне опадання листя на смородині та аґрусі.
6) Вапняне молоко — один із найбільш універсальних засобів. Воно знищує багатьох шкідників, щоправда, лише при безпосередньому зіткненні з ними.