Незважаючи на велику різноманітність кухонної техніки, господині часто використовують при приготуванні страв звичайну тертку. На жаль, помити її досить складно — якщо цього не зробити одразу, шматочки продуктів миттєво намертво залишаються в отворах.
Очистити її — ще задоволення: звичайні кухонні губки в процесі рвуться і можна навіть пошкодити руки.
Як легко очистити дрібну тертку від залишків їжі
Замочування у теплій воді з лимонним соком. Терку необхідно помістити в ємність із теплою водою, додати кілька крапель лимонного соку та залишити на 15-20 хвилин. Після цього необхідно промочити інструмент нейлоновою губкою з краплею миючого засобу і прополоскати під холодною водою. Додатково можна пройтися інструментом часточкою лимона, залишити на пару хвилин і змити водою.
Сода та перекис водню. Намочіть тертку, посипте содою, залийте перекисом і залиште на 10 хвилин. Піна роз’їсть усі забруднення і легко відійдуть. Вам залишається лише промити прилад під теплою проточною водою.
У глибокій ємності змішайте 2 ст. л. оцту (9%) з водою та залиште на 5 хвилин. Після цього просто промийте тертку холодною проточною водою.
Забруднення можна також видалити за допомогою металевої губки. Але будьте обережні і не тріть сильно, інакше зашкодите захисний шар терки й вона втратить свої властивості.
У складних випадках терку помістіть у каструлю з холодною водою і доведіть до кипіння. Через 10 хвилин зніміть з плити, залиште до охолодження і промийте із засобом для миття посуду в теплій воді.
Потріть інструмент сирою картоплею. Сік розмочить забруднення і залишається тільки змити.
Маленькі отвори легко можна прочистити за допомогою зубочистки та зубної щітки. Не забудьте промити щітку після чищення та видалити всі залишки їжі.