Нормальне травлення покращує загальний стан організму. Як розповів лікар-дієтолог, добрій роботі травної системи сприяють три групи продуктів.Які продукти допоможуть зберегти молодість?
До першої групи, як зазначив фахівець, належать пробіотичні чи кисломолочні продукти. Вони сприятливо впливають на симбіотні бактерії, які живуть у товстому кишечнику, виконуючи важливі для травлення функції. Пробіотики містяться в кисляку, кефірі та ряжанці, які рекомендується вживати в їжу для нормалізації кількості бактерій в організмі.
Щоб мікрофлора кишечника отримувала необхідне харчування, важливо включати до раціону групу продуктів, багатих на пребіотики або харчові волокна. Серед цієї категорії лікар виділив грубий хліб, вівсянку та гречку. Вони також дозволяють зменшити кислотність шлунка, захищаючи його від виразкових хвороб.
До третьої групи, за словами дієтолога, належать ферментоутворюючі продукти, які є стимуляторами травлення.
«Вони полегшують процес травлення, а також стимулюють вироблення травних соків та виведення жовчі», – пояснив лікар.
До цієї категорії лікар відніс приправи та прянощі, у тому числі цибулю, часник, куркуму та перці.