Журналісти японського видання «Ніхон кейдзай» розповіли, від яких продуктів варто відмовитись, щоб знизити рівень «шкідливого» холестерину в крові.
Від надлишку цієї речовини страждають багато людей по всьому світу, а якщо її не контролювати, велика ймовірність утворення бляшок холестерину, що закупорюють судини.
Зі свого щоденного меню варто виключити продукти, в яких багато тваринних жирів і самого холестерину. Професор ендокринології, метаболізму, гематології та геріатрії Вищої медичної школи Університету Тіба Котаро Йокоте пояснив, що на нейтральний жир безпосередньо впливають цукор, алкоголь та ожиріння. Якщо ви набираєте вагу навіть коли з’їдаєте занадто багато рису, це говорить про підвищений рівень тригліцеридів.
Професор Йокоте все одно наголосив на важливості ведення здорового способу життя. З раціону необхідно прибирати продукти, що є холестериновими бомбами. До таких відносяться, наприклад, яйця, а якщо точніше, то яєчні жовтки. Достатньо буде 2-3 яєць на тиждень, але якщо ви їсте їх щодня по кілька штук, ризик формування «шкідливого» холестерину зростає. Його рівень підвищують і насичені жирні кислоти, які містяться у м’ясі та молочних продуктах.
При підвищеному рівні холестерину організм починає сигналізувати про це та звертає увагу на проблему за допомогою болю. Якщо ви помітили хоча б одну з них, варто проконсультуватися з лікарем, особливо якщо раніше у вас вже були проблеми з рівнем холестерину в крові.