Житній хліб є найкориснішим для вживання, на думку багатьох медиків.
Він містить харчові волокна, що покращують обмін речовин, а також регулюють рівень холестерину в крові.
Та й взагалі — такий хліб має масу переваг.
Житній хліб насичений магнієм, цинком, міддю, залізом та йодом.
Також у ньому є вітамін В, тіамін і фолієва кислота. А найбільше користі медики пов’язують із наявністю в цьому продукті клітковини.
Навіть невелика скибочка може дати відчуття ситості, що важливо для тих, хто звик рахувати калорії.
У тих, хто вживає житній хліб, не виникає проблем з вуглеводним та жировим обміном та в цілому з обміном речовин.
Крім того, він позитивно впливає на вироблення серотоніну в кишківнику.
Регулярне вживання житнього хліба здатне знизити ризик захворювання на рак, цукровий діабет, а також запобігає виникненню серцево-судинних та онкологічних захворювань.