Дієтолог порівняла поживні речовини, що містяться в коров'ячому молоці, з вівсяним молоком.
Почнемо з того, що коров'яче молоко містить хорошу кількість білка, кальцію, калію та ряду вітамінів. Процес пастеризації не впливає на харчову цінність коров'ячого молока. Однак цей тип молока може бути важким для травлення, якщо у вас непереносимість лактози.
Це призводить до безлактозного молока, яке є коров'ячим молоком, з якого видалена лактоза (цукор) і доданий фермент, названий лактазою.
Козяче молоко, з іншого боку, «живильніше», у ньому багато вітаміну А, і напій може бути «легше засвоюватися, ніж коров'яче молоко».
Соєве молоко, тип молока на рослинній основі, виробляється із замочених та подрібнених соєвих бобів. Подібно до коров'ячого молока, соєве молоко містить білок, але містить менше жиру і калію. Підсолоджені сорти містять доданий цукор. У соєвому молоці також можуть бути загусники та сіль.
Вівсяне молоко, наприклад, містить більше клітковини, ніж інші види рослинного молока. Остерігайтеся вівсяного молока, яке містить підсолоджувачі, олії, загусники, емульгатори, стабілізатори чи консерванти.
Проте молочні продукти зазвичай мають найбільшу поживну цінність. Що стосується рослинного молока, то «соєве молоко найближче за поживними характеристиками до коров'ячого та козячого молока.