Вівсянка, квасоля, нут та сочевиця, цитрусові, зелень, риба – ось неповний перелік названих фахівцями продуктів, які допомагають знизити рівень цукру в крові.
Медики нагадують, що підвищений рівень цукру в крові може спостерігатися у разі предіабету, який за статистикою притаманний майже п'ятій частині всього населення. Якщо на цьому етапі скоригувати вміст глюкози в крові та взяти його під контроль, можна уникнути цукрового діабету.
Щоб обернути предіабет, необхідна фізична активність у комплексі зі здоровим харчуванням. Експертами були названі продукти, що особливо ефективно допомагають знизити рівень цукру в крові.
Вода. Її вживання активізує надлишок цукру із сечею.
Риба. Рекомендується як джерело високоякісного білка, що сприяє тривалому насиченню, що захищає від споживання вуглеводів, що підвищують цукор у крові. Жирні сорти морської риби містять багато ненасичених омега-3 кислот, що перешкоджають запаленню судин – характерного порушення, яке викликається хронічно високою концентрацією глюкози в організмі.
Продукти, багаті на клітковину. Лікарі рекомендують овес, бобові, яблука, цитрусові – їх харчові волокна уповільнюють засвоєння вуглеводів та цукру, захищаючи від різких коливань рівня в крові.
Ягоди. Їхні речовини антоціани мають здатність блокувати деякі харчові ферменти, роблячи процес засвоєння вуглеводів повільнішим – це перешкоджає сплескам цукру в крові.
Листова зелень. Шпинат, салатні рослини містять багато антиоксидантів, магнію та інших речовин, що сприяють зменшенню вмісту глюкози.