Співробітники благодійної організації Великобританії British Liver Trust, яка займається здоров'ям печінки, перерахували найкорисніші для цього органу продукти, які слід вживати щодня. Йдеться про п'ять найменувань.
Перше - це оливкова олія, що добре знижує жир, що знаходиться в печінці, і посилює детоксикацію організму.
Другий продукт – куркума, оскільки куркумін, що знаходиться у складі цієї пряності, допомагає виводити з організму потенційно шкідливі речовини, прискорює процес відновлення клітин даної життєво важливої залози зовнішньої секреції людини, а також активізує виробництво жовчі.
Третє, що назвали британські фахівці – це хрестоцвіті овочі. У будь-якій капусті міститься глутатіон, що стимулює активність ферментів печінки, які виводять із організму токсини. За рахунок великої кількості в хрестоцвітих овочах клітковини та води знижується ризик ожиріння цього органу.
Зелений чай, за підсумками проведеного в Японії дослідження, при його щоденному вживанні оздоровлює печінку і допомагає боротися з різними запаленнями.
П'ятим продуктом названо каву, яка є профілактикою раку, фіброзу та цирозу печінки. Нормою названо 1-2 чашки даного напою на день, бажано без цукру, вершків та інших добавок.