Під час вибору столового приладдя покупці зазвичай віддають перевагу ложкам і виделкам з неіржавної сталі через їхню практичність. Вони не чорніють із часом і не зазнають корозії.
Важливий крок в догляді за ложками й виделками з неіржавної сталі – очищення. Потрібно врахувати, що на них швидко накопичується наліт, який важко вивести звичайним миттям, передає Gazeta.ua.
Деякі господині використовують для очищення харчову соду. Але такий метод є доволі клопітким. Хитрість, яка значно спростить процес очищення, – кип'ятіння. Так ви зможете позбутися навіть застарілих плям від кави чи чаю.
Як "варити" ложки й виделки:
- Налийте в каструлю 2 л води. Засипте до рідини дві столові ложки соди й стільки ж солі.
- Доведіть воду до кипіння, покладіть туди все столове приладдя, яке потрібно очистити, і кип'ятіть 20-30 хв.
- Після цього всі ложки й виделки промийте під проточною водою.
- Якщо наліт все ще залишається, прокип'ятіть ще раз.