Готувати цей кулінарний шедевр так просто, а брати з собою на навчання або роботу так зручно, що ніхто і не замислюється, чим шкідливий бутерброд з сиром або ковбасою.
Ба більше, багатьом може здатися, що ковбаси і сир містять білок і кальцій, а значить чудово підходять для сніданку.
Але насправді користі від такої їжі зовсім небагато, а ось ризиків — море. Чим такі небезпечні бутерброди — розповість .
Чому не можна їсти бутерброд з ковбасою і сиром — пояснення
Відповідь може бути не зовсім очевидною, але причин, чому шкідливо їсти бутерброди (особливо — щодня) одразу кілька.
Оброблене м’ясо, таке як ковбаси, зазвичай містить багато натрію — солі. При надмірному вживанні натрію від підвищеного артеріального тиску та інших серцево-судинних проблем нікуди не подітися.
Крім того, ковбаса та сир містять велику кількість насичених жирів. Вживання їх у надлишку може збільшити ризик серцевих захворювань та інших проблем зі здоров’ям. А якщо додати в бутерброд ковбасу, підсмажену на сковороді або у фритюрі, ситуація стане ще гіршою, адже вміст жирів і трансжирів, які шкідливі для здоров’я, тільки зросте. Тож відповідь на запитання про те, чи шкідливі гарячі бутерброди з сиром і ковбасою, також позитивна.
Чи можна харчуватися бутербродами — корисні альтернативи сиру та ковбасі
Вирішальне значення для збалансованого сніданку відіграють клітковина, вітаміни і мінерали, а їх високим вмістом сир з ковбасою навряд чи можуть похвалитися. Хорошою альтернативою можуть стати тости (чудово, якщо цільнозернові!). Наприклад, ковбасу і сир можна замінити нарізаним скибочками авокадо і омлетом або яйцями-пашот. Авокадо містить корисні жири, а яйця є хорошим джерелом білка та необхідних поживних речовин.
Також непогана ідея — почати свій день з тарілки вівсянки. Як зробити так, щоб вівсяна каша вийшла і смачною, і корисною, вже розповідав раніше.
Більший швидкий варіант — цільнозернові пластівці або мюслі з низьким вмістом цукру. Їх можна їсти з молоком або рослинним молоком (соєвим, вівсяним, мигдальним).
Також не займе багато часу приготування грецького йогурту з фруктами і горіхами. Краще вибирати йогурт з високим вмістом білка і пробіотиків. Фрукти і ягоди можна вибрати на свій смак, як і горіхи — вони додадуть хрускоту і корисних жирів в ваш сніданок.