Соус с горіхами та часником неймовірно виразний на смак. Саме тому він запам’ятовується. Його можна подавати до курки, раків.
Доречним буде і у салатах з буряків чи огірків. Спробуйте, ви будете в захваті.
Які потрібно мати інгредієнти
Вам знадобляться наступні:
- грецькі горіхи — 250 г;
- білий хліб — 1 скибка;
- часник — 2 зубчики;
- рослинна олія — 100 г;
- оцет — 1 ст.л.;
- сіль.
Як приготувати
Очищені горіхи треба добре розтерти у кам’яній ступі. Додайте сюди вимочений та віджатий хліб та додайте за вашим смаком часник. Комусь подобається більш гостро, хтось любить відчувати лише легкий присмак. Продовжуйте розтирати у ступці, повільно додаючи рослинну олію. В результаті у вас має вийти густа маса. Посоліть, дайте трохи оцту та лимонного соку.
Соус виразний за смаком та дуже апетитний. Якщо ви його подасте разом із відвареною куркою, то у вас всі будуть питати рецепт вашої неймовірної страви. Соус дійсно вміє перетворити просту страву на вишукану. Смачного!