Ягоди та фрукти краще їсти після сніданку та обіду, як десерт, рекомендує кардіолог Наталія Циганкова. А найкорисніша осіння ягода — безумовно, кавун з його чудовим набором корисних властивостей та вітамінів.
Ця ароматна частина фрукта містить багато корисних елементів
Цедра – це ароматна частина фрукта, яка також містить безліч корисних елементів. Тому досвідчені господині не поспішають позбавлятися шкірки апельсинів та мандаринів, пише Meta.
Е-сигарети, пристрої для споживання тютюнових виробів без їх згоряння: нові правила для споживачів
Наприклад, можна використовувати свіжу цедру під час приготування випічки. Такий інгредієнт зробить домашнє печиво ароматнішим та апетитнішим.
Користь є й у побуті.
За допомогою цієї частини плодів можна зробити натуральний освіжувач повітря. Достатньо помістити висушені шкірки в мішки з тканини і розкласти в різних куточках будинку.
Можна розкласти і свіжу шкірку, але її доведеться часто міняти, адже є ризик, що вона покриється пліснявою.
Окрім цього, дачники впевнені, що свіжа шкірка лимонів та апельсинів допомагає відлякати кішок та котів, які можуть влаштувати туалет на грядках. Також так можна відлякати і шкідливих комах на ділянці.