Рибні консерви дуже корисні, якщо вживати їх правильно. Про це розповіла лікар-дієтолог Федерального дослідницького центру харчування Тетяна Солнцева.
Також це відмінне джерело білка, а чемпіоном за його змістом визнаний тунець. Він містить практично всі незамінні амінокислоти і засвоюється нашим організмом на 95%. Що важливо, тунець — досить низькокалорійний продукт.
Однак в консервованій сайрі, горбуші, кальмарах вміст Омега-3 поліненасичених жирних кислот в 2-10 разів більше, ніж в тунці.
Їсти рибні консерви кожен день дієтологи не радять, так як в них багато солі. Також хижі риби, до яких відноситься тунець, за своє життя можуть накопичувати в організмі важкі метали. Особливо небезпечна ртуть, що міститься в рибі у вигляді метилртуті. Найбільше цього небезпечного з’єднання у великій і старій рибі.
Так що продукти з тунця та інших хижих риб (акула, риба-меч, марлін) не варто їсти вагітним і дітям.