U-News » Авто-мото » Найнадійніші 15-річні автомобілі та скільки вони зараз коштують
Всі новини

Найнадійніші 15-річні автомобілі та скільки вони зараз коштують

У ситуації, коли ціни на нові автомобілі зростають щомісяця, а іноземні бренди відключають дилерів від фірмового програмного забезпечення, 15-річний автомобіль перевірений часом може стати цікавим вибором.

Надійний уживаний автомобіль – непогане рішення в умовах обмеженого бюджету та санкцій. Редакція 110KM.RU обрала на вторинному ринку п’ять цікавих варіантів, що зійшли з конвеєра в 2008 році.

Toyota Corolla

Седан Toyota Corolla (E150) – це справжній робочий конячок. Власники любовно називають її маленькою Камрі за схожий зі старшою моделлю дизайн. Автомобіль десятого покоління дебютував 2006 року, а вже 2008-го переніс легкий рестайлінг. У Росії продавався з двома бензиновими моторами на вибір: 1,4 літра (97 л.с.) та 1,6 літра (124 л.с.). Коробка передач – “механіка” або “робот”. Після рестайлінгу 2009 року ненадійний “робот” замінили класичним “автоматом”.

Власники хвалять машину за надійність, безпеку, керованість та витрату палива. До недоліків можна віднести динаміку та стабільність роботи медіасистеми. Були питання і до «робота», тому при виборі 15-річного автомобіля краще віддавати перевагу версіям з механічною КПП. 

Honda CR-V

Зібраний у Великій Британії японський кросовер Honda CR-V третього покоління багато хто вважає одним з найнадійніших уживаних автомобілів. Прем’єра моделі відбулася у 2006 році, а перший рестайлінг – у 2009-му. У Росії кросовер пропонувався з бензиновими моторами об’ємом 2,0 літра (150 л.с.) та 2,4 літра (166 л.с.), коробки передач – “механіка” або класичний “автомат”.

При належному догляді та регулярній заміні розхідників автомобіль прослужить вірою та правдою довгі роки. Ходова частина також гідно поводиться в складних російських умовах експлуатації. Мотор не надто вимогливий до якості бензину і здатний перетравити навіть 92-й, а його ресурс перевищує 500 тисяч кілометрів. З мінусів власники найчастіше скаржаться лише на шумоізоляцію. Ще один важливий момент – при виборі автомобіля варто уважно оглянути кузов щодо корозії. 

Hyundai Get

Малюк Hyundai Getz давно завоювало серця російських автомобілістів. Модель першого покоління дебютувала 2002 року, 2005-го перенесла рестайлінг. Багато хто називає Getz ідеальним міським автомобілем завдяки компактним розмірам та низькій витраті палива. Двигун у машини міцний і невибагливий, механічна коробка передач працює, як годинник, проблем із запчастинами немає і коштують вони дешево

Саме ціну машини та вартість володіння/обслуговування власники називають однією з головних переваг Getz. Плюс до всього, це невибагливий, надійний автомобіль із ідеальним співвідношенням маси до потужності двигуна. У Росії продавали версії з бензиновими агрегатами об’ємом 1,1 літра (66 л.с.), 1,4 літра (97 л.с.) та 1,6 літра (105 л.с.). Коробка передач – “механіка” або “автомат”. 

Ford Focus

Друге покоління Ford Focus виявилося неймовірно успішним і саме йому американська марка багато в чому завдячує популярності у російських автолюбителів. Ford Focus II продавався в Росії з 2005 по 2011 рік майже у всіх можливих версіях та кузовах, переживши один рестайлінг у 2008 році. Седан і хетчбеки на 3 і 5 дверей випускали на заводі у Всеволожську, а універсали постачали з-за кордону (як і рідкісні кабріолети та спортверсії ST).

Власники цінують машину за неймовірну надійність, високу ремонтопридатність та низьку вартість обслуговування. Окремо відзначають оцинкований кузов, невелику витрату палива, гарні комплектації, комфортабельний та досить місткий салон. На думку експертів, найкращим вибором у плані надійності буде зв’язка 1,4-літрового «атмосферника» (80 к.с.) та «автомата». Коштує такий автомобіль близько 500 тисяч карбованців при пробігу 150 – 200 тисяч кілометрів. З «механікою» краще брати 2,0-літровий бензиновий двигун (145 к.с.) або 1,8-літровий дизель (116 к.с.). Але ці машини й коштують дорожче.

Mitsubishi Outland

На російському ринку Outlander був представлений у 2003 році і згодом завоював статус одного з найпрактичніших і найнадійніших автомобілів у своєму сегменті. У 2006 році стартував продаж Outlander другого покоління, в Росію машини до рейстайлінгу поставляли з Японії. Саме японське складання пояснює неймовірну надійність кросовера. Багато власників називають його «вічним». Пробіг у 300 тисяч кілометрів для «другого» Outlander не проблема при регулярній заміні олії та ТО.

Серед плюсів також відзначають динаміку, керованість та прохідність. Мінуси традиційні – шумоізоляція та витрата палива. Заслуговує на увагу кросовер з 3,0-літровим V6 (220 к.с.) у парі з класичним «автоматом» і системою повного приводу. Як альтернативу можна розглянути 2,4-літровий мотор (170 к.с.) і «механіку». 

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
33 252
Медики назвали відмінність пияцтва від алкоголізму
19 215
У Держдумі РФ звинуватили «Чебурашку» у руйнуванні російських цінностей
13 316
Набридло чекати: хлопець розчистив виїзд з парковки за допомогою екскаватора
12 775
Аварія в океані. Вчені вперше зняли зіткнення човна і рідкісної гігантської акули
12 555
Гімнаст протестував "ліжко від занять сексом" на Олімпіаді: що з'ясувалося
10 871
Фанат тату забив майже все тіло чорнилами та приголомшив, який вигляд мав до перевтілення
10 680
Гості на весіллі залишилися голодними після невдалого "жарту" нареченого і нареченої
10 149
"Ходжу в супермаркет з паспортом": 48-річна жінка стверджує, що припинила старішати
9 637
В Україні введуть обмеження для водіїв пенсійного віку: що зміниться
9 545
Конфуз: Порошенко покликав боротися з Московською церквою покійного Майкла Джексона
8 675
Позбавити прав можуть будь-кого: в Україні почали карати водіїв за чужі порушення
8 109
Серцевий напад: непомітна ознака в роті, яка попереджає, що ви в групі ризику
7 693
Як правильно обрізати листя петрушки, щоб росла до пізньої осені
0
Названо три групи продуктів, які наповнюють кишківник руйнівними токсинами
0
5 найбільших шкідників картоплі: як з ними боротися
0
Названо бюджет Олімпійських ігор-2024 у Парижі
0
Інсульт може виявлятися неочевидними ознаками
0
ЗСУ дурять росіян: як українські макети змушують ворога марнувати дорогі ракети
0
Гороскоп на 27 липня для всіх знаків зодіаку: день успішної розумової праці
0
Тіна Кароль чесно сказала, чи робила пластичні операції
0
Надія Мейхер уперше за тривалий час вийшла на зв'язок: де та чим займається зараз артистка
0
Якими автомобілями найбільше задоволені їх власники - дослідження
0
Топ-5 класних авто до 4000 доларів, які можна знайти на українському авторинку
0
Популярна в Україні марка випустила бюджетний позашляховик з величезним запасом ходу (фото)
0
Навіщо на спідометрах сучасних авто нанесені червоні позначки: про цю важливу функцію мало хто знає
0
Цей симптом на обличчі свідчить про високий тиск: що відомо

  Гіпертонія, або підвищений артеріальний тиск, це стан, ...

Чи можна харчуватися лише один раз на день? Вчені дали відповідь

  Сучасний ритм життя часто призводить до того, що людина ...

Як знизити кров'яний тиск за три місяці: вчені назвали п'ять важливих звичок

Велике значення для здорового серця мають фізичні ...