U-News » Авто-мото » Найнадійніші 15-річні автомобілі та скільки вони зараз коштують
Всі новини

Найнадійніші 15-річні автомобілі та скільки вони зараз коштують

У ситуації, коли ціни на нові автомобілі зростають щомісяця, а іноземні бренди відключають дилерів від фірмового програмного забезпечення, 15-річний автомобіль перевірений часом може стати цікавим вибором.

Надійний уживаний автомобіль – непогане рішення в умовах обмеженого бюджету та санкцій. Редакція 110KM.RU обрала на вторинному ринку п’ять цікавих варіантів, що зійшли з конвеєра в 2008 році.

Toyota Corolla

Седан Toyota Corolla (E150) – це справжній робочий конячок. Власники любовно називають її маленькою Камрі за схожий зі старшою моделлю дизайн. Автомобіль десятого покоління дебютував 2006 року, а вже 2008-го переніс легкий рестайлінг. У Росії продавався з двома бензиновими моторами на вибір: 1,4 літра (97 л.с.) та 1,6 літра (124 л.с.). Коробка передач – “механіка” або “робот”. Після рестайлінгу 2009 року ненадійний “робот” замінили класичним “автоматом”.

Власники хвалять машину за надійність, безпеку, керованість та витрату палива. До недоліків можна віднести динаміку та стабільність роботи медіасистеми. Були питання і до «робота», тому при виборі 15-річного автомобіля краще віддавати перевагу версіям з механічною КПП. 

Honda CR-V

Зібраний у Великій Британії японський кросовер Honda CR-V третього покоління багато хто вважає одним з найнадійніших уживаних автомобілів. Прем’єра моделі відбулася у 2006 році, а перший рестайлінг – у 2009-му. У Росії кросовер пропонувався з бензиновими моторами об’ємом 2,0 літра (150 л.с.) та 2,4 літра (166 л.с.), коробки передач – “механіка” або класичний “автомат”.

При належному догляді та регулярній заміні розхідників автомобіль прослужить вірою та правдою довгі роки. Ходова частина також гідно поводиться в складних російських умовах експлуатації. Мотор не надто вимогливий до якості бензину і здатний перетравити навіть 92-й, а його ресурс перевищує 500 тисяч кілометрів. З мінусів власники найчастіше скаржаться лише на шумоізоляцію. Ще один важливий момент – при виборі автомобіля варто уважно оглянути кузов щодо корозії. 

Hyundai Get

Малюк Hyundai Getz давно завоювало серця російських автомобілістів. Модель першого покоління дебютувала 2002 року, 2005-го перенесла рестайлінг. Багато хто називає Getz ідеальним міським автомобілем завдяки компактним розмірам та низькій витраті палива. Двигун у машини міцний і невибагливий, механічна коробка передач працює, як годинник, проблем із запчастинами немає і коштують вони дешево

Саме ціну машини та вартість володіння/обслуговування власники називають однією з головних переваг Getz. Плюс до всього, це невибагливий, надійний автомобіль із ідеальним співвідношенням маси до потужності двигуна. У Росії продавали версії з бензиновими агрегатами об’ємом 1,1 літра (66 л.с.), 1,4 літра (97 л.с.) та 1,6 літра (105 л.с.). Коробка передач – “механіка” або “автомат”. 

Ford Focus

Друге покоління Ford Focus виявилося неймовірно успішним і саме йому американська марка багато в чому завдячує популярності у російських автолюбителів. Ford Focus II продавався в Росії з 2005 по 2011 рік майже у всіх можливих версіях та кузовах, переживши один рестайлінг у 2008 році. Седан і хетчбеки на 3 і 5 дверей випускали на заводі у Всеволожську, а універсали постачали з-за кордону (як і рідкісні кабріолети та спортверсії ST).

Власники цінують машину за неймовірну надійність, високу ремонтопридатність та низьку вартість обслуговування. Окремо відзначають оцинкований кузов, невелику витрату палива, гарні комплектації, комфортабельний та досить місткий салон. На думку експертів, найкращим вибором у плані надійності буде зв’язка 1,4-літрового «атмосферника» (80 к.с.) та «автомата». Коштує такий автомобіль близько 500 тисяч карбованців при пробігу 150 – 200 тисяч кілометрів. З «механікою» краще брати 2,0-літровий бензиновий двигун (145 к.с.) або 1,8-літровий дизель (116 к.с.). Але ці машини й коштують дорожче.

Mitsubishi Outland

На російському ринку Outlander був представлений у 2003 році і згодом завоював статус одного з найпрактичніших і найнадійніших автомобілів у своєму сегменті. У 2006 році стартував продаж Outlander другого покоління, в Росію машини до рейстайлінгу поставляли з Японії. Саме японське складання пояснює неймовірну надійність кросовера. Багато власників називають його «вічним». Пробіг у 300 тисяч кілометрів для «другого» Outlander не проблема при регулярній заміні олії та ТО.

Серед плюсів також відзначають динаміку, керованість та прохідність. Мінуси традиційні – шумоізоляція та витрата палива. Заслуговує на увагу кросовер з 3,0-літровим V6 (220 к.с.) у парі з класичним «автоматом» і системою повного приводу. Як альтернативу можна розглянути 2,4-літровий мотор (170 к.с.) і «механіку». 

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Обличчя російських атлетів під час гімну України на Паралімпіаді-2024 потрапили на камеру
29 261
Знайдений овоч, який очищає організм від токсинів, цукру і холестерину
28 176
Чоловік запросив у подорож з дружиною маму: усе ледь не закінчилось розлученням
20 190
У Румунії жінка підпирала двері шматком бурштину за мільйон євро
14 214
Кумедне фото: конфуз принцеси Маргарет, який часто трапляється і з принцесою Кейт
13 213
Знайдено рослину, яка може значно знизити рівень цукру в крові після їжі
12 195
Закарпатські прикордоники зустріли “рудого злодія” на кордоні зі Словаччиною
10 800
Чоловік "епічно помстився" сусідові, який паркує свої авто біля його будинку
9 167
Олена Кравець розповіла про тривалу боротьбу з важкою хворобою
8 738
Шість ранніх ознак того, що печінку вже пошкоджено через алкоголь
8 646
Учні столичної школи сплутали мера Києва Кличка з президентом України Зеленським
8 581
Лікар назвала найкращі продукти для природної детоксикації організму
8 540
Штраф 1300 гривень: де українським водіям заборонено мити свої автомобілі
7 914
58-річна Сальма Гаєк показала свою колекцію купальників на розкішній фігурі
0
Механік попередив водіїв про небезпечний звук після запуску двигуна автівки
0
Як за допомогою звичайної банки набагато довше зберегти часник свіжим та твердим
0
Названо 8 неочевидних ознак того, що у вас із кимось може бути сильний взаємний потяг
0
В білому боді серед троянд: Саліванчук спокусила новим образом
0
Лікарі визначили продукти, які викликають запалення кишечника
0
Навіщо класти пакет до пральної машини: можна вирішити дві проблеми під час прання
0
П’ять найкращих гібридних автомобілів, які можна придбати просто зараз
0
Мадонна у прозорій сукні влаштувала ніжну фотосесію з конем
0
Скільки солі та цукру потрібно на банку помідорів
0
Як зробити підживлення з чорнобривців: від хвороб, шкідників та для багатого врожаю
0
Топмодель Алессандра Амбросіо у відвертому купальнику гаряче зіграла у пляжний волейбол
0
США закликали країни не давати Путіну трибуну для просування його агресії - заява
0
Додайте всього чайну ложку засобу у воду: шкаралупа буде відлітати від яєць

Для полегшення чищення яєць після варіння рекомендується ...

8 ознак, за якими можна зрозуміти, що жінка «жебрачка»

Не усі ті жінки заможні, що мають чоловіка-мільйонера та ...

Наречена на мільйон: названі риси жіночого характеру, які притягують заможних чоловіків

Експерти впродовж довгого часу вивчали особливості ...