U-News » press release » Вчені довели, що навчання комунікаціям підвищує якість життя
Всі новини

Вчені довели, що навчання комунікаціям підвищує якість життя

Володимир Семиноженко, спеціально для U-News

Колектив вчених Української академії муніципального управління під головуванням доктора філософії з економіки, асоційованого професора Юрія Дудки, завершив тривале багаторічне дослідження щодо впливу комунікаційних навичок на загальну систему успіху людини. 

В дослідженні взяло участь більше 10 тисяч випускників міжнародної школи MediaStar. Результати, які вже опубліковані у багатьох фахових наукових виданнях, виявилися прогнозованими. Вчені стверджують, що навчання комунікаційним навичкам впливає на підвищення якості життя в цілому, допомагає швидше побудувати кар’єру і досягти успіху як в професійному так і в сімейному житті. 

Результати цього наукового аналізу вказують на значні зміни у підході до спілкування та взаємодії, що може мати далекосяжні наслідки для нашого благополуччя та успіху.

Вчені провели комплексне дослідження, охопивши різні аспекти впливу комунікаційного навчання на життєвий стиль та загальний стан особистості. Серед ключових висновків - особи, які проходили курси з комунікацій, відзначили підвищену самооцінку та впевненість у собі.

Вивчення ефективних комунікаційних стратегій пов'язане із зменшенням рівня стресу та покращенням загального психічного благополуччя в системі “Низький рівень стресогенів - високий рівень життя”.

Особи, які активно працювали над своїми комунікаційними навичками, зазнали покращення в міжособистісних відносинах та ефективній співпраці, вміло уникаючи конфліктів.

Здатність ефективно спілкуватися виявилася прямою дорогою до успіху в професійній сфері, зокрема в справах, де ключове значення має взаємодія з колегами та клієнтами.

Навчання комунікаційним навичкам позитивно позначилося на загальній якості життя, роблячи його більш насиченим. Люди з високим рівнем комунікаційних навичок мають підвищений рівень дофаміну (гормону радості) і займають проактивну життєву позицію.

Це дослідження не лише підтверджує важливість комунікаційних навичок, але і вказує на їхню здатність впливати на різні аспекти нашого життя. Навчання комунікаціям, як показують результати, є інвестицією у власну якість життя та успішну гармонію взаємодії з навколишнім світом.

Голова наукового дослідження Юрій Дудка каже: "Ми виявили чіткий зв'язок між активністю у соціальних сферах та збільшенням тривалості життя. Люди, які ведуть активний спосіб життя та мають розвинені навички комунікації, живуть не просто довше, а насиченіше".

Такі відкриття підкреслюють важливість не лише фізичного, але й соціального здоров'я. Здатність встановлювати та утримувати стосунки, ефективно спілкуватися та входити в соціальні спільноти може стати ключовим фактором для подовження нашого активного життя.

Вчені рекомендують зосередити увагу на розвитку навичок комунікації, проводити більше часу у спілкуванні з різними людьми та вдосконалювати свої соціальні навички на протязі усього життя. Це не лише сприятиме нашій емоційній і соціальній добробуту, але, за деякими дослідженнями, може продовжити тривалість нашого життя.

Базою для дослідження Академії муніципального управління стала навчальна програма “Курси телеведучих в MediaStar TV School” яку пройшли більше 10 тисяч студентів. А періодом 2019 - 2023 роки, який припав на пандемію та розвиток онлайн навчання.

"Ми виявили, що студенти, пройшовши навчання в MediaStar TV School, переживають помітний ріст рівня впевненості в собі, що безпосередньо впливає на їхній успіх у кар'єрі. Особливо для нас був цікавий карантинний період, коли люди різко змінили коло спілкування і головне його формат. Адже раніше спілкування онлайн радикально відрізнялося від спілкування вживу", - підкреслює доктор Дудка, керівник дослідження.

Програма MediaStar TV School з Комунікацій, яку аналізували вчені, складається з 7 модулів та фінального проекту: 

Модуль 1: основи комунікації (вступ до теорії комунікації, основи невербального спілкування та мовленнєвих навичок, мистецтво вміти слухати)

Модуль 2: ефективні публічні виступи (техніки публічного мовлення, підготовка та структурування виступу, управління стресом та підвищення впевненості)

Модуль 3: міжособистісні відносини (розвиток емпатії та співчуття, конструктивне вирішення конфліктів, робота в команді та колективна ефективність)

Модуль 4: спілкування в медійному просторі (інтерв'ю та дискусії, медіаграмотність та взаємодія зі ЗМІ, особливості спілкування в онлайн середовищі)

Модуль 5: комунікація в бізнесі (структура бізнес-комунікації, ведення переговорів та робота з клієнтами)

Модуль 6: практична реалізація (рольові ігри та симуляції, практичні завдання та взаємна оцінка)

Модуль 7: кар'єрна орієнтація в медіа (кар'єрні можливості в сфері медіа та телекомунікацій, підготовка до робочих співбесід, підтримка у створенні особистого бренду)

Ця програма спрямована на розвиток широкого спектру навичок, що дозволить випускникам ефективно спілкуватися в будь-якій сфері життя та забезпечує їх підготовку до успішної кар'єри в медіа-індустрії.

Багато випускників поділилися своїм досвідом успіху. Анна Ліхтман, акторка Театру Чікаго та випускниця MediaStar, наголошує: "MediaStar TV School не тільки вдосконалює мої професійні навички, але і надає впевненості, що допомогло мені зробити кар’єру в індустрії".

"Для мене навчання в MediaStar було справжнім відкриттям. Тут я не тільки знайшов своє покликання, але і освоїв мистецтво виступу перед камерою, що відкрило переді мною двері телевізійної індустрії", - ділиться своїм досвідом випускниця школи Розмарі Роут.

Експерти в галузі освіти підкреслюють важливість подібних програм. Доктор психологічних наук, професор Олена Павлова зауважує: "MediaStar TV School надає студентам не тільки технічні навички, але також сприяє розвитку комунікативних здібностей, що є ключовим у сучасному медійному середовищі".

Автор: журналіст Володимир Семиноженко

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Проти тромбів і для серця: названий простий, але корисний квітковий чай
32 524
Названо чотири знаки зодіаку, які з віком стають ще красивішими: ось у чому їх секрет
31 589
Таємне батьківство Андрія Данилка: як звуть двох синів співака, хто їх народив і де хлопчики живуть зараз
31 466
Шукає жінку для стосунків без зобов'язань: чоловік залишив на лавці записку й став "героєм"
21 962
Багатодітна сім’я: кохана Святослава Вакарчука та матір його спадкоємців показала третю дитину – це дівчинка
19 697
В Києві сотні чоловіків "штурмують" ТЦК: командування відреагувало на черги
19 666
Лікарі назвали ознаки, які вкажуть на необхідність очистити печінку
16 608
Пасажирка розважила людей у ​​метро танцем на жердині
16 105
5 симптомів, що вказують на те, що здоров’я нирок підірвано
15 860
Ірина Білик показала свого 24-річного сина від першого шлюбу
15 589
Більша за машину: у Дніпрі помітили авто, яке везло на даху величезну альтанку
14 186
Злодій під час пограбування випав із вентиляційної шахти та "загубив" труси зі штанами – фото
14 125
“Шкідливий” продукт назвали простим засобом для довголіття
12 119
Китай робить війну в Україні вічною – заява держсекретаря США Блінкена
0
Головнокомандувач ЗСУ розкрив кадри ударів по ворожій армії в Донецькій та Запорізькій областях
0
ЗСУ показали бойове застосування високоточних керованих авіабомб
0
98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного
0
Думав, що це шахраї: чоловік ігнорував дзвінки про виграш понад 1 млн у лотерею
0
В Італії сфотографували рідкісний Aston Martin на українських номерах
0
Єва Лонгорія заради порятунку сина вирішила попрощатися з Голлівудом
0
Жерара Депардьє затримали в Парижі через численні звинувачення в сексуальному насиллі
0
У блакитному та червоному кольорі: красива Дженніфер Гарнер на червоній доріжці церемонії
0
Студентка з Великобританії придумала геніальний лайфхак, який допоможе заспокоїти собаку під час феєрверку
0
Які машини краще не купувати: названо “чорний список” проблемних ознак
0
Відродження легенди. Mazda 6 повернеться на ринок у вигляді електрокара і гібрида
0
Розсекречено нeймoвiрний прибyток кoмпaнії Ferrari на кoжній випущеній машині
0
Перевірили можливості iPhone 13 у 2024 році! Все ще найкращий «яблучний» смартфон Apple

Хоча з моменту виходу iPhone 13 минуло вже кілька років, ...

Господині розповіли про особливості холодного способу засолювання сала

Солоне сало мусить бути м’яким, щоб тануло в роті. А таким ...

Буде дуже красиво: 5 незвичайних способів пофарбувати яйця до Великодня

Вже зовсім скоро ми будемо переривати Інтернет у пошуках ...