Фахівцями були названі популярні у безлічі людей поєднання продуктів, які насправді шкодять здоров’ю. Так, пюре з котлетою або макарони по-флотськи є абсолютно небажаними для травлення стравами.
Сир, хліб, кава. Поєднання перших двох продуктів шкідливо, оскільки крохмалисті вуглеводи і молочні білки погано засвоюються разом, конфліктують, заважають організму засвоювати кальцій. Запивши їх підсолодженою кавою, ви вдвічі збільшите скачки глюкози в крові, які виснажують підшлункову залозу.
Гречка, молоко. Популярне в українців поєднання продуктів здається корисним, але що насправді? Молочний кальцій і велика кількість заліза в крупі погано взаємодіють, нейтралізуючи корисні властивості один одного. В даному варіанті гречану кашу краще не їсти.
М’ясо, картопля. Будь-які варіанти цих продуктів вкрай важкі для шлунка, коли вживаються дуетом. Крохмалиста структура овоча перетравлюється в лужному середовищі, але м’ясний білок вимагає кислоти.
“Щоб не шкодити травній системі, краще не поєднувати білкові продукти з крохмалями, – корисніше використовувати як гарнір овочеві салати, зелені овочі у вареному, пареному, сирому вигляді”, – дали пораду експерти.
Макарони, фарш. При засвоєнні макаронів виділяються прості цукри. Поєднуючись з білковими продуктами, вони утворюють небезпечні сполуки, що викликають здуття, бродіння, відрижку, негативно впливають на роботу підшлункової залози. Любителям цього популярного поєднання продуктів може загрожувати діабет.