Фахівцями були названі найбільш корисні для печінки продукти повсякденного раціону.
Кава. Експерти констатують, що щоденне вживання кави служить профілактикою раку, цирозу, фіброзу печінки. Ефект обумовлений комплексною дією його компонентів-кофеїну, вітамінів, мікро– і макроелементів, фенолів, хініну. Для підтримки хорошого стану органу рекомендується пити від 1 до 2 чашок кави – без цукру або навіть вершків: чорний несолодкий кави вважається кращим варіантом.
Зелений чай. Дослідження, проведене в Японії, показало: щоденне вживання 5-10 чашок зеленого чаю може допомогти поліпшити здоров’я печінки. Головний детокс-орган людського тіла дуже “любить” катехіни, сполуки зеленого чаю, які є потужними антиоксидантами, борцями із запаленням.
Хрестоцвіті овочі. Різноманітна капуста містять Глутатіон, який стимулює активність ферментів печінки, що очищають організм від токсинів. Крім того, вживання хрестоцвітних, багатих клітковиною і водою, перешкоджає ожирінню органу.
Куркума. Її головний інгредієнт, куркумін, володіє потужними біологічними властивостями, що сприяють виведенню потенційно шкідливих речовин, що прискорюють процес регенерації клітини печінки. Також спеція активізує виробництво жовчі, що є однією з основних функцій печінки.
Оливкова олія. Вона дуже ефективна для зниження жиру в печінці. Також її споживання підсилює детоксикацію організму.