U-News » Про все » Правила догляду за пластиковими вікнами своїми руками
Всі новини

Правила догляду за пластиковими вікнами своїми руками

Пластикові вікна зараз є майже у кожному будинку, у кожній квартирі чи офісі. Вони міцніші за звичайні, дерев'яні, пропускають менше холоду і шуму з вулиці, їх зручніше мити, оскільки немає зайвих перегородок.

Але, як і будь-які нові речі, вікна вимагають дбайливого поводження. Догляд за ними та експлуатація з дотриманням деяких нескладних правил суттєво продовжить термін служби конструкції.

ПРАВИЛА ОЧИЩЕННЯ СКЛОПАКЕТІВ

Щоб догляд за пластиковими вікнами та підвіконнями своїми руками був найбільш ефективним, необхідно враховувати декілька простих правил.

  1. Підтримувати чистоту склопакетів постійно, інакше їх потім буде дуже важко відмити.
  2. Не варто забувати про стан прилеглих елементів: ручок, рам, гумових елементів та підвіконь.
  3. Існує кілька правил користування конструкціями, які важливо дотримуватись, щоб ті служили довго і не ламалися.

МИТТЯ СКЛА

Подібні конструкції невибагливі і не потребують якихось особливих правил миття. Використовувати можна звичайними засобами для миття склопакетів, які продаються в магазині. 

Щоб догляд за пластиковими вікнами взимку та влітку був ефективним, їх необхідно мити, очищати від пилу, сушити. Для миття найкраще скористатися бавовняними чи віскозними серветками. Структура цих матеріалів така, що не ушкоджує поверхню скла, не залишає подряпини і таким чином не псує зовнішній вигляд і функціональність вікон. Також можна використовувати лужні засоби, щоб уникнути небажаних плям або інших ефектів.

Занадто сильно терти скло, що додають рами або ручки не варто, так само, як і користуватися гарячою водою. А в решті миття такого вікна нічим не відрізняється від миття дерев'яного.

Отже, знадобляться такі матеріали:

  • бавовняна тканина;
  • серветка із віскози;
  • спеціальна рідина для миття скла;
  • гумові рукавиці;
  • прохолодна вода та ємність для неї.

ЧИЩЕННЯ ФУРНІТУРИ ТА ГУМОВИХ УЩІЛЬНЮВАЧІВ

Гумові ущільнювачі - це прошарок між стулкою та рамою, яка служить бар'єром для проникнення шуму та бруду з вулиці до квартири. Такий пристрій має кожен пластиковий вікно. Догляд за гумовими ущільнювачами покращує вентиляцію приміщення.

Робиться така гума з надійних та високотехнологічних полімерів. Але вона все ж таки схильна до старіння і вицвітання, втрати початкових властивостей. Тому важливо не забувати вчасно її чистити, прибирати бруд ганчір'ям. Тоді термін служби всієї конструкції, а також її функціональність із захисту приміщення від протягів та пилу помітно збільшиться.

Як правило, сучасні склопакети забезпечені якісною фурнітурою, що практично не потребує догляду. Але щоб зовнішній вигляд її не псується, варто дотримуватися деяких правил. Наприклад, один раз на 2-3 роки потрібно проводити змащення деталей, що рухаються. Змастити їх можна промисловим вазеліном чи олією. Якщо розхиталася ручка, можна затягнути болти викруткою. Вони розташовані під декоративною пластинкою, що відсувається.

У нижній частині рами є улоговина - водовідвідний канал. Він також потребує періодичного чищення від бруду. Зазвичай на ньому більше, ніж на інших частинах вікна, накопичуються важкі опади вихлопних відходів від транспорту. Дренажні отвори збоку від улоговини виводять нагромаджену вологу на вулицю. Тому в жодному разі не можна забувати і про них. Якщо вони заб'ються, рідина, що накопичилася, не зможе витекти.

Москітну сітку, якщо вона є, у міру забруднення пилом потрібно промивати проточною водою, а потім, висушивши, ставити на місце. На зиму її найкраще прибирати та зберігати в приміщенні, яке можна провітрити (антресолі та комори не підійдуть).

МИТТЯ В ЗИМОВУ ПОРУ РОКУ

У великих містах, де багато автомобілів і, відповідно, пилу, скла можуть забруднюватися частіше і вимагати догляду навіть узимку. Але в холодну пору року існує ряд труднощів, таких як розгерметизація та складні погодні умови, коли рідина для миття склопакета перетворюється на лід.

Очищення склопакета взимку можливе. Перше, що потрібно зробити, це позбутися льоду та інею, що налип на скло. Для цього підійде сольовий розчин на водяній основі. Тільки не потрібно сильно мочити серветку, інакше вона заледеніє. А також не варто забувати постійно протирати поверхню від зайвої вологи.

Спочатку необхідно вимити раму сольовим розчином, потім скло. Прекрасно підійдуть автомобільні засоби для чищення стекол, які розраховані для використання за мінусових температур. Після миття важливо все ретельно просушити. Особливо дренажні отвори.

Вода для миття повинна бути холодною, інакше через температуру скло може потріскатися. Щоб руки не мерзли, можна використовувати звичайні теплі рукавички, а зверху надіти гумові трохи більшого розміру.

Оптимальним варіантом буде краще відкласти миття вікна до потепління або зателефонувати до спеціальної служби. У професіоналів більше досвіду та необхідних інструментів, щоб очистити вікно без шкоди для нього.

ПРАВИЛА ЕКСПЛУАТАЦІЇ ВІКОН

Пластикові вікна важливо не тільки правильно чистити, потрібно також дотримуватися деяких порад щодо дбайливого ставлення до них у щоденному використанні. Одним з найважливіших правил є таке: якщо вікно знаходиться на гарантії, в жодному разі не можна самостійно ремонтувати алюмінієві конструкції, так само, як і розбирати вікно.

ЗАПОТІВАННЯ І ЯК З НИМ БОРОТИСЯ

Зазвичай на вікнах може накопичуватися рідина у вигляді дрібних крапель через те, що температура в приміщенні сильно відрізняється від температури на вулиці. Якщо температура внутрішнього скла помітно знижена, а вологість у приміщенні, навпаки, підвищена, отже, вікно, швидше за все, запітніє. Щоб цього уникнути, необхідно налагодити провітрювання приміщення. Допомогти внутрішньому склу нагрітися можна, прибравши кришку з батареї, щоб тепле повітря могло йти у бік вікна.

ПОРАДИ ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ

Найкращий спосіб запобігти псуванню конструкції — це підтримання нормальної вологості в приміщенні. Вона має не перевищувати 50 відсотків. Дотримання умов вентиляції. Якщо вікно встановлено ідеально герметично, це обов'язково приведе до підвищення вологості повітря. Уникнути цього допоможе регулярне провітрювання приміщення приблизно дві чи тричі на день.

Занадто широке підвіконня, звичайно, підвищує його функціональність, але знижує вільну вентиляцію у приміщенні.

Тільки професіонали із спеціальною підготовкою повинні встановлювати пластикові вікна. Догляд та експлуатація повинні відповідати правилам, бути дбайливими, тоді склопакети будуть служити довго та надійно оберігати приміщення від сторонніх звуків, пилу та бруду.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
33 252
Медики назвали відмінність пияцтва від алкоголізму
19 215
У Держдумі РФ звинуватили «Чебурашку» у руйнуванні російських цінностей
13 316
Набридло чекати: хлопець розчистив виїзд з парковки за допомогою екскаватора
12 775
Аварія в океані. Вчені вперше зняли зіткнення човна і рідкісної гігантської акули
12 555
Гімнаст протестував "ліжко від занять сексом" на Олімпіаді: що з'ясувалося
10 871
Фанат тату забив майже все тіло чорнилами та приголомшив, який вигляд мав до перевтілення
10 680
Гості на весіллі залишилися голодними після невдалого "жарту" нареченого і нареченої
10 149
"Ходжу в супермаркет з паспортом": 48-річна жінка стверджує, що припинила старішати
9 637
В Україні введуть обмеження для водіїв пенсійного віку: що зміниться
9 545
Конфуз: Порошенко покликав боротися з Московською церквою покійного Майкла Джексона
8 675
Позбавити прав можуть будь-кого: в Україні почали карати водіїв за чужі порушення
8 109
Серцевий напад: непомітна ознака в роті, яка попереджає, що ви в групі ризику
7 693
Як правильно обрізати листя петрушки, щоб росла до пізньої осені
0
Названо три групи продуктів, які наповнюють кишківник руйнівними токсинами
0
5 найбільших шкідників картоплі: як з ними боротися
0
Названо бюджет Олімпійських ігор-2024 у Парижі
0
Інсульт може виявлятися неочевидними ознаками
0
ЗСУ дурять росіян: як українські макети змушують ворога марнувати дорогі ракети
0
Гороскоп на 27 липня для всіх знаків зодіаку: день успішної розумової праці
0
Тіна Кароль чесно сказала, чи робила пластичні операції
0
Надія Мейхер уперше за тривалий час вийшла на зв'язок: де та чим займається зараз артистка
0
Якими автомобілями найбільше задоволені їх власники - дослідження
0
Топ-5 класних авто до 4000 доларів, які можна знайти на українському авторинку
0
Популярна в Україні марка випустила бюджетний позашляховик з величезним запасом ходу (фото)
0
Навіщо на спідометрах сучасних авто нанесені червоні позначки: про цю важливу функцію мало хто знає
0
Цей симптом на обличчі свідчить про високий тиск: що відомо

  Гіпертонія, або підвищений артеріальний тиск, це стан, ...

Чи можна харчуватися лише один раз на день? Вчені дали відповідь

  Сучасний ритм життя часто призводить до того, що людина ...

Як знизити кров'яний тиск за три місяці: вчені назвали п'ять важливих звичок

Велике значення для здорового серця мають фізичні ...