U-News » Шоу-біз » Як склалася доля Олександра Клименка - священика, який переміг на "Голосі країни"
Всі новини

Як склалася доля Олександра Клименка - священика, який переміг на "Голосі країни"

Олександр Клименко - переможець "Голосу України-7", і з його ім'ям пов'язано чимало скандалів та провокативних висловлювань. 

Що відомо про життя священнослужителя сьогодні, пише TheLime.

Протоієрей УПЦ Московського патріархату взяв участь у "Голосі країни" у 2017 році, де його наставницею була Тіна Кароль. Вокальні здібності настільки вразили зіркових тренерів та слухачів, що дозволили чоловікові здобути перемогу у конкурсі. Сам Клименко заявляв, що не ставив собі ціль стати відомим виконавцем. Тим не менше, перше місце у шоу принесли йому впізнаваність та популярність.

Після перемоги на музичному заході Клименко засвітився у столиці в компанії російського пропагандиста Бориса Корчевнікова, візит якого став причиною скандальних обговорень. Вони разом, а також дружина Олександра Світлана, відвідали "Народний фестиваль православного кіно", що проходив у Києві.

Пізніше ім'я Клименка згадували на тлі його неоднозначних висловлювань, через що він зіштовхнувся з хвилею хейту. Це сталося після того як священик зробив кілька заяв, що стосувалися активістів Майдану, пропаганди РПЦ та віруючих інших конфесій.

Згодом Клименко запевнив, що ніяк не хотів образити Героїв Небесної Сотні, а публікацію у Facebook, яка стала причиною бурхливої реакції суспільства, оприлюднив ще за кілька тижнів до розстрілів на Майдані. У пості чоловік нібито відреагував на дії Арсенія Яценюка і його фразу "Куля в лоб, так куля в лоб", а не на діяльність активістів в цілому.

"Текст був реакцією на виступ одного з політиків, який сказав, як на мене, жахливу і безвідповідальну псевдогероїчну фразу: "Куля в лоб – то куля в лоб". Це псевдогероїка, коли людина не збирається підставляти свій лоб, але цією фразою підігріває кров у тих людей, які вірять в ту чи іншу ідею. І мене дуже обурило, як можна бути настільки безвідповідальним, щоби кидати людей на самопожертву. Знаєте, не хотілось про це казати, бо я не звик піаритись, але далі у моїй стрічці можна побачити, як я брав участь у концертах, присвячених збору коштів на підтримку воїнів АТО, як ми освячували автомобілі для гуманітарних цілей та, на жаль, відспівували трьох наших загиблих воїнів. Крим, Донбас – це дуже болісна тематика для мене", - казав виконавець.

Також священнослужитель пояснював, чому обрав Московський патріархат, і не розуміє обурення з цього приводу з боку інших:

"Я – людина зі смаком. У мене є смак у музиці, у літературі, жінках (я вибрав жінку, яку вважаю найкращою донині, – свою дружину). Я залишаюся вірний найсерйознішій і найбільш молитовній релігійній структурі в нашій країні. Для мене ПЦУ – це поки що організація з поганим смаком [...] Я не відчуваю гармонії, музики та чистих акордів у тому, що робить, що говорить і як функціонує ПЦУ".

"Я виступаю за співіснування і поступове налагодження мирного діалогу між УПЦ і ПЦУ, - коментував цю тему чоловік у інтерв’ю для YouTube-каналу Rostyslove Production. - Паралельне співіснування. Розуміння того, що наша церква повністю позбавилася в юридичному полі від будь-яких залежностей. Жоден наш єпископ вже не є членом синоду РПЦ. Залишається так званий молитовний зв'язок, перервати який зараз досить складно. Натомість держава розкручує такі швидкі дії стосовно нашої церкви, не сприймаючи те, що у нас відбуваються складні процеси".

У минулому Клименко відреагував на рішення Зеленського щодо переходу на новий церковний календар та заявив, що, незважаючи на підписання закону про зміну дат деяких свят, продовжить відзначати Різдво Христове у січні.

Представник УПЦ МП говорив, що для їхньої церкви "нічого не зміниться" після того, як президент України затвердив Різдво державним святом 25 грудня. Протоієрей нагадав також слова патріарха Філарета про те, що святкування Різдва 7 січня "не є наближенням до РПЦ".

Тим не менше, залишаючись в Московському патріархаті, переможець "Голосу країни" відмовлявся від виступів у Росії. З цього приводу він зазначав наступне:

"Починаючи з 2017 року до мене дзвонили і пропонували, щоб я проводив там якісь величезні концертні тури у РФ. Суми, які вони пропонували, були божевільними. Моя відповідь завжди була одна: якщо я поїду туди, я фактично чимось підтримаю агресію Росії проти України. Це був ще 2017 рік: вже йшла війна, але неповномасштабна".

Після початку повномасштабного вторгнення Клименко, як відомо, час від часу дає благодійні концерти, під час яких збирає кошти на допомогу постраждалим від війни українцям. Так, наприклад, у березні минулого року в Центрі інформації УПЦ повідомили, що він зібрав близько 80 тисяч, і направив ці кошти на рахунки громадських організацій, релігійних громад, а також окремим українцям, як наприклад Юлії Борисенко з Ізюму, будинок якої сильно постраждав внаслідок ворожих бомбардувань.

"Ось такий наш внесок у справу допомоги постраждалим. Це мало в масштабах усієї країни, але для тих, кому надійшли ці кошти, це була значна підтримка у скрутний час. Тож наші ініціативи пройшли не без гарного та корисного результату", - коментував збір коштів та допомогу співвітчизникам артист-священнослужитель.

Олександр Клименко одружений з жінкою на ім'я Світлана. Пара виховує чотирьох дітей. У 2017 дочка чоловіка Ганна пробувала свої сили на шоу "Голос. Діти-4", але дівчинці так і не вдалося пройти далі "сліпих прослуховувань".

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Таємне батьківство Андрія Данилка: як звуть двох синів співака, хто їх народив і де хлопчики живуть зараз
34 082
Проти тромбів і для серця: названий простий, але корисний квітковий чай
33 065
Не "Пасха" і не "куліч": як правильно говорити українською
23 152
Шукає жінку для стосунків без зобов'язань: чоловік залишив на лавці записку й став "героєм"
22 482
Багатодітна сім’я: кохана Святослава Вакарчука та матір його спадкоємців показала третю дитину – це дівчинка
20 866
В Києві сотні чоловіків "штурмують" ТЦК: командування відреагувало на черги
20 331
Названий по-справжньому шкідливий продукт при високому холестерині
17 020
Лікарі назвали ознаки, які вкажуть на необхідність очистити печінку
16 873
Пасажирка розважила людей у ​​метро танцем на жердині
16 414
Ірина Білик показала свого 24-річного сина від першого шлюбу
15 953
Улюблений багатьма овоч виявився ефективним захистом від раку
15 912
Злодій під час пограбування випав із вентиляційної шахти та "загубив" труси зі штанами – фото
14 488
Більша за машину: у Дніпрі помітили авто, яке везло на даху величезну альтанку
14 326
Експерти розповіли про корисну альтернативу продуктам, які підвищують холестерин
1
Улюблений багатьма овоч виявився ефективним захистом від раку
1
Проти токсинів, для кишечника і серця: названа корисна ранкова каша
0
Лижник розвинув смертельну швидкість, спускаючись задом наперед: наскільки він розігнався (відео)
0
Культовий для молоді 90-х київський кінотеатр Факел отримає нове життя - що з нього хочуть зробити
0
Три знаки зодіаку віддадуться пригодам: гороскоп на тиждень
0
Три знаки зодіаку відкриють нові можливості та реалізують свій потенціал: гороскоп на 2024 рік
0
61-річна Демі Мур з трьома доньками похизувалися фігурами на відпочинку
0
Виганяємо мурах з ділянки: два ефективних методи
0
Українські захисники знищили ворожий міномет разом з БК. ВIДЕО
0
Притягне негатив: який одяг не варто носити, а краще від нього позбутися
0
З сивиною у волоссі: супермодель 90-х Крісті Тарлінгтон вийшла на подіум модного показу
0
Названий продукт, який допоможе позбутися від жиру на животі
0
Перевірили можливості iPhone 13 у 2024 році! Все ще найкращий «яблучний» смартфон Apple

Хоча з моменту виходу iPhone 13 минуло вже кілька років, ...

Господині розповіли про особливості холодного способу засолювання сала

Солоне сало мусить бути м’яким, щоб тануло в роті. А таким ...

Буде дуже красиво: 5 незвичайних способів пофарбувати яйця до Великодня

Вже зовсім скоро ми будемо переривати Інтернет у пошуках ...