При покупці продуктів важливо не тільки просто помістити їх у холодильник, а й правильно організувати їхнє розташування.
Правильна організація допомагає зберегти якість та свіжість їжі, передає "Главред".
Якщо продукти схильні до перепадів температури, їх краще не зберігати у дверцятах холодильника. Перевірте, чи правильно організовано розташування продуктів у холодильнику.
Почнемо з полиць на дверцятах: вони призначені для зберігання продуктів, що містять багато консервантів та з тривалим терміном придатності. Сюди зручно поміщати безалкогольні напої, консерви, соуси та маринади.
Деякі продукти не рекомендується зберігати на бічних полицях дверцят, оскільки вони можуть страждати від постійних перепадів температури. Молочні продукти краще розміщувати на головних полицях холодильника, де стабільніша температура.
Продукти з коротким терміном придатності також краще зберігати на головних полицях або верхніх відділеннях холодильника, а не на бічних полицях.
Що стосується яєць, вони чутливі до температурних змін і краще зберігати їх на головних полицях холодильника, а не на бічних, щоб уникнути коливань температури та погіршення їхньої якості.