В деяких містах комунальні служби для очищення води використовують надмірну кількість сполук хлору.
Але для дітей її краще очищати. “Для дітей воду краще фільтрувати, тому що вода хлорується, і якісь слідові концентрації хлорорганічних сполук є. Це канцерогени, які мають властивість накопичуватися, їх дуже складно виводити з організму. Ніякі інші способи – кип’ятіння, відстоювання – не очищають від них. Краще найпростіший пристрій глечика типу мати вдома хоча б для дітей”, – пояснив фахівець.
Вода, яка утворює накип, містить так звані солі жорсткості – з’єднання кальцію і магнію. Вони в цілому нешкідливі для організму, пояснив лікар.
Каламутна суспензія, яка може спостерігатися в склянці води, якщо її набрати з-під крана, найчастіше складається з розчинених у воді газів і швидко випаровується, після чого вода знову стає прозорою.
Експерт нагадує, що для приготування страв і напоїв найкраще використовувати воду з мінімальною кількістю солей. Тому в кулінарії цінується чиста джерельна або тала вода.