Українська телеведуча Леся Нікітюк показала підписникам, чим полюбляє снідати. Зірка обрала тонкі млинці, які легко приготувати з базових інгредієнтів.
Шоувумен Леся Нікітюк поділилася в Instagram простим варіантом сніданку –тонкими млинцями, приготованими на сковорідці.
На фото видно, як млинці рівномірно підсмажуються, мають рум’яний колір і класичну текстуру.
Як зазначає сайт BLIK.ua, для приготування таких млинців не потрібно нічого складного, лише базові продукти.
Інгредієнти
- 500 мл молока
- 2 яйця
- 1 ст. ложка цукру
- дрібка солі
- 200 г борошна
- 2 ст. ложки рослинної олії (для тіста)
- ще трохи олії для смаження
Приготування
У мисці збити яйця з цукром і сіллю.
Додати молоко, поступово всипати борошно, постійно перемішуючи, щоб не було грудочок.
Додати рослинну олію й ще раз перемішати.
Розігріти сковорідку, змастити її олією.
Виливати тісто тонким шаром і смажити по 1–2 хвилини з кожного боку.
Один млинець (близько 50 г) містить приблизно 110–130 ккал.
Чим більше цукру в тісті, тим вища енергетична цінність. Наприклад, додаткові 10 г цукру можуть додати близько 40 ккал на порцію тіста. Також на молоці середньої жирності (2,5%) калорійність буде трохи вищою, ніж на знежиреному.