Одним із найефективніших способів вивести з організму вільні радикали є вживання багатої антиоксидантами їжі. Думку фахівців про це опублікувало іспанське видання La Vanguardia.
Вільні радикали є сполуками, які утворюються в організмі під час перетравлення їжі. Їхня висока концентрація сприяє окислювальному стресу, що ушкоджують клітини. Наслідком цього процесу стає прискорене старіння, розвиток процесів, які ведуть серйозних захворювань, включаючи рак.
Найбільш сильнодіючими в цьому плані антиоксидантами, за їхніми словами, є вітаміни С та E, бета-каротин, селен, марганець.
Щоб отримувати великі порції вітаміну С, медики рекомендують вживати полуницю, цитрусові, солодкий перець, ківі, капусту.
Багатими джерелами вітаміну E служать соняшникова та інші рослинні олії, горіхи, насіння, зелені овочі (шпинат, броколі).
Каротином організм забезпечать морква, гарбуз, яблука, груші, цибуля, зелений чай, оливкова олія. Магнієм – злаки, чорний шоколад, яйця, гриби, молочні продукти.
Велика кількість різноманітних антиоксидантів міститься у сезонних фруктах та овочах, додали фахівці.