Щоб мариновані помідори під час зберігання не вибухнули, потрібно додати секретний інгредієнт.
"Далеко не всі люблять довго стояти біля плити, виварюючи годинами ті банки, перебираючи десятки варіантів маринадів. Іноді хочеться швидко й просто, щоб банки не вибухали і зберігалися без проблем протягом усієї зими. І часто практика показує, що чим простіше, тим краще. Не обов'язково після закладання помідорів у банку заливати їх окропом чи кип'ятити вже з маринадом. Достатньо додати в кожну банку таблетку звичайного аспірину", – зазначають на сайті.
Чинна речовина ацетилсаліцилова кислота вбиває бактерії, уповільнює процеси бродіння й появу газів у банках. Завдяки цьому під час зберігання не утворюється зайвий тиск. А тому банки не вибухають.
Аспірин допомагає зберегти текстуру помідорів, щоб вони не розповзалися.
Інгредієнти для маринаду на 1 л води:
- 1 ст. л. солі;
- 1 ст. л. цукру;
- 1 ст. л. оцту 9%;
- три горошини духмяного перцю;
- дві горошини чорного перцю;
- два зубчики часнику;
- цибуля, зелень за бажанням.
Приготування
Банки потрібно добре вимити й простерилізувати. Киньте на дно горошини перцю й часник.
Помідори помийте і складіть у банки щільно, але акуратно. Залийте гарячим маринадом.
У кожну банку додайте розтерту в порошок таблетку аспірину, після чого швидко закатайте кришками.