Український кулінар і ресторатор Євген Клопотенко на сайті розповів, де найкраще зберігати цибулю.
На балконі
За словами кулінара, цибуля добре зберігається на балконі у спеціальних сітках, картонних коробках з отворами для вентиляції, дерев'яних ящиках і в мішках з мішковини. Клопотенко не радить ставити цибулю на підлогу з підігрівом, а якщо на балконі низька температура, укутайте цибулю в ковдру.
У холодильнику
Цибуля добре зберігається в холодильнику в місці для овочів. Спочатку варто впевнитися, що ящики сухі, і тільки тоді розкладати овочі в них. Не варто тримати цибулю в поліетиленових пакетах, бо виникне волога, яка швидко зіпсує її.
На полиці на кухні
Якщо у вас небагато цибулі й ви знаєте, що використаєте її за місяць, зберігайте в картонному ящику з вентиляцією на нижній полиці кухні, але якомога далі від плити.
У морозилці
Під час заморожування цибуля не втрачає своїх смакових і корисних якостей, а ще це зручно – завжди мати під рукою нарізані в різні способи овочі. Зробіть пір'я, кубики і просто розріжте навпіл для додавання в перші страви й бульйони. Розкладіть цибулю в невеличкі герметичні пакети розміром 20 на 30 см, але повністю їх не заповнюйте. Під час заморожування цибуля зросте в обсязі й може порвати пакет. Перекладіть їх у морозильну камеру одним шаром.