Так званий наліт, який виглядає як маслянистий або восковий шар, що утворюється на поверхні чаю, може виглядати непривабливо, але є вагоме пояснення, чому це відбувається.
Як виявилося, це не має нічого спільного з вашим методом заварювання і не залежить від того, чи додаєте ви спочатку молоко чи гарячу воду, чи як довго заварюєте чайний пакетик. "Чайна піна" насправді є результатом хімічної реакції, пише Express.
Багато любителів чаю залишаються в невіданні щодо того, чому цей наліт продовжує утворюватися на їхніх улюблених напоях. Не всім відомо, що у 2021 році дослідники з Інституту харчування та дієтології в Цюриху виявили, що це пов’язано з тим, як поліфеноли в чаї реагували з мінералами в жорсткій воді".
За словами вчених, чим жорсткіша вода, тим товстіша плівка або піна. Вони виявили, що використання м’якої води, яка має нижчий вміст мінералів, запобігає утворенню піни, але також застерігають, що використання надчистої води може зробити чай гірким.
Щоб запобігти утворенню накипу, вони рекомендували використовувати очищену воду або фільтр для водопровідної води в домогосподарствах із жорсткою водою.
Лимонний сік також може допомогти врятуватися від цієї неприємності.