2026 рік за східним календарем пройде під знаком Вогняного Коня — це стихія, яка символізує енергію, швидкість, свободу та пристрасть. Кінь — тварина граційна, працьовита і, що найголовніше, травоїдна.
Щоб задобрити покровителя року та привернути успіх, фінансове благополуччя та гармонію, варто не лише акцентувати увагу на тому, що має бути на столі, але й на тому, чого слід уникати. Дотримуючись певних правил, ми демонструємо Коневі повагу та розуміння його природи. Тож ось основні заборони:
Конина та яловичина
Оскільки кінь є символом року, м’яса цієї тварини точно не має бути на вашому столі. Це, мабуть, найбільш очевидне і суворе табу. Те саме стосується і яловичини — «побратима» коня. До того ж, не варто готувати складних страв з багатьма процесами й техніками — Кінь цінує свободу і не любить, коли його обмежують домашніми клопотами.
Важка й жирна їжа
Кінь — тварина швидка та легка на підйом. Він не оцінить надмірної кількості майонезу, величезних багатошарових тортів чи дуже жирного м’яса (наприклад, свинини з великою кількістю сала). Така їжа символізує млявість і тягар, що суперечить динамічній натурі Вогняного Коня. Замініть такі страви на легші салати (наприклад, на йогурті чи рослинній олії), запечене або грильоване м’ясо.
Рецепт курячого шашлику по-тайськи: до святкового столу чи буденної вечері
Сатай — популярна вулична їжа з маринованого м'яса на шампурах, що потрапила до Таїланду та інших країн Південно-Східної Азії з Індонезії. Спочатку його готували з яловичини, проте в Таїланді сьогодні найпопулярнішим варіантом є свинина і курятина.
Напівфабрикати
Вогняний Кінь шанує чесну працю і природність. Приготування столу має бути наповнене вашим ентузіазмом та любов’ю. Використання великої кількості напівфабрикатів (куповані пельмені, готові піци, магазинні салати), а також «їжі нашвидкоруч» може бути розцінено як неповага до свята та його символу. Краще приготуйте менше страв, але зробіть їх власноруч зі свіжих і якісних інгредієнтів.
Надмірно гострі страви
У Вогняного Коня вже і так багато власного вогню, тож не варто додавати ще. Надмірне використання гострих спецій (багато перцю чилі, хріну, гірчиці у великій кількості) або страв з надто різким, агресивним запахом може спровокувати Коня на некеровані емоції та конфлікти у вашому житті. Використовуйте спеції помірно, щоб підкреслити смак, а не заглушити його.
Ви можете викладати шари так, як подобається вам, але одне лишиться незмінним - чудовий смак цього святкового салату без майонезу.
Масляні десерти
Така їжа не лише не сподобається символові року, але й буде важкою для вашого шлунка. Краще замінити складні десерти з великою кількістю жиру на легші альтернативи — чизкейки з фруктовими желе, десерт Бите скло чи йогуртові торти з фруктами.
Йогуртовий кекс з червоною смородиною - справді літній рецепт
Сама по собі червона смородина може здатися занадто кислою, проте якщо приготувати цей ніжний кекс, її смак розкриється по-іншому.
Навіть якщо ви не надто вірите у східні традиції, ці поради стануть в нагоді. Це чудова можливість підготувати яскравий, цікавий, більш поживний та корисний стіл для святкування. Також радимо дізнатися, які вина до 500 грн можна придбати до новорічного столу.
