Продукти з високим вмістом цукру і трансжирами можуть стати небезпечним для здоров’я.
Більшість продуктів харчування не завдадуть організму сильного збитку. Однак високий вміст цукру і трансжирів може стати вельми небезпечним для здоров’я. Про це нагадала лікар-дієтолог, дерматокосметолог Ірина Лизун.
«Надмірне споживання цукру здатне змінювати мікрофлору, а мікрофлора пов’язує імунні реакції організму. Трансжири з’являються, коли страви смажать на одному маслі кілька разів. Трансжирів багато в напівфабрикатах, вони негативно впливають на імунну функцію», — пояснила фахівчиня.
Також Лизун вказала на підсилювачі смаку, ароматизатори і різні Е-шки.
«Вміст барвника в продукті харчування не принесе негативу. Але якщо людина постійно їсть щось з барвниками, ароматизаторами, сумарний вплив може позначатися негативно», — стверджує дієтологиня.
За словами Лизун, небезпечним може виявитися навіть одноманітний раціон харчування.
«Самий мінус — їжа з порожніми калоріями. Коли ми їмо звичайні природні продукти, їмо різноманітно, то волею неволею отримуємо весь спектр корисних речовин. Якщо у людини в раціоні день у день тільки картопля, макарони, свинина і огірки — автоматом назріває дефіцит. Те ж саме, якщо людина харчується фастфудом. Будь-який дефіцит буде критичний для імунітету», — додала лікарка.