Дієтологи розповіли, що апельсиновий сік здатен провокувати розвиток діабету.
Апельсини дуже корисні для людського організму, оскільки у своєму складі містять вітаміни С, В4, В3, Е, калій, кальцій, фосфор, магній, а також трохи заліза. Однак як пакетований, так і свіжовичавлений сік здатен завдати шкоди людському організму, інформує Ukr.Media.
Дієтологи розповіли про те, що надмірне споживання свіжих соків може призвести до розвитку діабету. Це може статися через фруктозу, яка міститься у складі апельсинів. Багато людей вважають цей вид цукру безпечним, але за результатами дослідження виявилося, що надмірне вживання фруктози здатне збільшити ризик розвитку діабету на 20 %.
Цукровий діабет — ендокринне захворювання, що обумовлене нестачею у організмі гормону інсуліну або його низькою біологічною активністю. За наявності даного захворювання порушується обмін речовин.
«Навіть якщо під час приготування свіжого соку цукор ззовні не додається, апельсиновий сік все одно містить натуральний цукор у досить великих кількостях», — пояснили фахівці.