Вчені стверджують, що при їді вранці, а також при вживанні страв з великою кількістю жирів і низьким рівнем вуглеводів можна підтримати потрібний рівень цукру в крові протягом дня.
А от якщо пропускати сніданок, то контролювати рівень цукру буде складніше.
Головною помилкою при сніданку вважається вживання тим часом лише певних напоїв, без їжі.
Це небезпечно, якщо ви страждаєте на діабет і вам потрібно контролювати показники цукру в крові.
Наприклад, якщо ви станете під час сніданку пити лише каву, то це може спричинити стрибок цукру в крові, каже дієтолог Лорен Манакер.
Щоправда, такий ефект трапляється не у всіх.
Представники клініки Майо також зазначають, що якщо ви маєте діабет та використовуєте для лікування інсулін, то кофеїн (близько 200 мл) може знизити або підвищити рівень цукру в крові.
А при вживанні кави перед їдою вранці ви ризикуєте відчути після цього стрибок цукру в крові.
Крім кави важливо під час сніданку звертати увагу на сік. За словами зареєстрованого дієтолога Сідней Грін, сам по собі сік здатний призвести до стрибка рівня цукру в крові через те, що цей напій – швидке джерело вуглеводів.
Для того, щоб всього цього уникнути, просто поєднуйте ці напої з їжею, яка допомагає підтримувати потрібний рівень цукру в крові. Такі продукти включатимуть корисні жири та білки.