Макарони, як продукт харчування, мають низку корисних для здоров’я властивостей, констатує доктор медичних наук, дієтолог Михайло Гінзбург.
Він поділився професійною думкою про те, чому корисно їсти макарони. Дієтолог пояснив, що завдяки білку пшениці, який міститься в макаронах, організм відчуває тривалу ситість і людина обходиться без додаткових перекусів, не має бажання з’їсти щось солодке – це в результаті забезпечує зниження рівня цукру в крові.
Дієтолог підкреслив: даною властивістю володіють макарони з твердих сортів пшениці та зварені «аль денте» – злегка твердими.
“Клейковина в макаронах – це білок, який уповільнює всмоктування вуглеводів і тим самим знижує глікемічний індекс, тобто знижує швидкість всмоктування цукру, пік його рівня в крові”, – повідомив Гінзбург.