У цій олії міститься кислота, що допомагає роботі серця та головного мозку.
Більшість людей звикли смажити на рафінованій олії. На думку нутриціологині Яни Легези на рафінованій олії можна смажити, але користі в таких продуктах не буде, тому що в процесі їх обробки зникають вітаміни А, D і Е. яка є причиною багатьох хвороб із збільшенням її норми в організмі.
Як вважає експерт, можна смажити на оливковій олії, температура горіння якої – 160-232 C», але потрібно брати рафіновану оливкову олію. Оливкова є однією з найкорисніших олій. У ньому міститься олеїнова кислота, що допомагає роботі серця та головного мозку.
Найкращою олією для смаження продуктів, на думку Яни Легези, є розтоплене вершкове масло, саме воно вважається найбільш екологічним та корисним. Відмінність топленого масла від звичайного в тому, що при приготуванні вершкового масла утоплюють білки, цукор і воду, залишаючи молочний жир. У топленому маслі є вітаміни А, Е, РР, D та мінерали: кальцій, залізо, магній, натрій, фосфор.
Кокосове масло і особливо масло авокадо також корисні і можна використовувати для смаження, але вони досить дорогі. Кокосова олія на 92% складається з насичених жирних кислот, тому підходить для нагрівання. Точка диму – 176-248 C. Кокосова олія може зберігатися дуже довго і не псуватися. Олія авокадо нагрівається до 271 C, також відмінно підходить для смаження».