Кожна господиня має свої перевірені часом лайфхаки, які допомагають швидше справлятися з повсякденними побутовими завданнями. І якщо ви вже знаєте, навіщо додавати оцет під час варіння картоплі та як врятувати сильно пересолені страви, візьміть собі на замітку кілька лайфхаків, як швидко почистити варені яйця від шкаралупи.
1 спосіб – вода та склянка
1. Беремо зварене яйце і кладемо у склянку.
2. Наповнюємо його до половини холодною водою та накриваємо долонею зверху.
3. Протягом 3-5 секунд енергійно трясемо склянку в різні боки.
4. Шкаралупа легко знімається одним рухом руки.
2 спосіб – оцет та сода
Під час варіння яєць у воду необхідно додати трохи харчової соди та оцту. Ці компоненти пом'якшать шкаралупу, тому яйце можна буде почистити класичним способом за лічені секунди.
3 спосіб – за допомогою ложки
1. Варимо яйця як завжди.
2. Беремо чайну ложку, акуратно розбиваємо шкаралупу зверху та очищаємо.
3. Потім акуратно засовуємо ложку під шкаралупу та відокремлюємо варене яйце від оболонки.
4 спосіб – покатати по столу
1. Варене яйце спочатку відправляємо в холодну воду, а потім витираємо насухо.
2. Потім катаємо його по жорсткій поверхні, наприклад, по столу приблизно 30 секунд.
3. Обережно знімаємо шкаралупу.