Медики відзначили гіркий шоколад як солодкість, що поліпшує роботу серця. Рекомендується споживати близько 10-ти грамів темного шоколаду для підвищення пружності кровоносних судин.
На думку Європейського Центру безпеки харчових продуктів, при лікуванні серцевих захворювань слід звертатися не тільки до медикаментів, а й приділяти увагу власному раціону харчування.
Контролювати харчування досить просто – не сідати на жорсткі дієти, стежити, щоб меню було збалансованим, дотримуватися норми і не вживати солодкого у великих кількостях.
Якщо хочеться поласувати, експерти рекомендують зробити вибір на користь темного шоколаду, котрий благотворно впливає на пружність кровоносних судин.
У шоколаді є флавоноїди какао, за рахунок яких можна підтримувати здоров’я серця. Також ці речовини підвищують згортання крові, знижують засмічення артерій, запобігають утворенню тромбів.
Фахівці попереджають про можливі протипоказання раціону, що включає в себе шоколад, і рекомендують проконсультуватися з лікарем.